Slap

brevkassespørgsmål

Slap

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 2 år 9 måneder siden

Min kæreste bliver helt slap når vi skal ha sex. Det går fint nok lige indtil den skal ind og så bliver den slap. Han siger det ikke har noget med mig og gøre men jeg er bange for at det ikke passer. Hvad skal jeg gøre. Ingen af os har prøvet sex før. 

Svar: 

Hej med dig

Jeg kan godt forstå, at du bliver bekymret for, at det har noget med dig at gøre. Det er meget klassisk, tror jeg, at man sådan vender ansvaret ind ad, og tænker, "har det noget med mig at gøre?". Jeg lægger dg mærke til, at det lyder til, at din kæreste sagtens kan blive opstemt og tændt, når I er sammen, så derfor tænker jeg, om det måske er rigtig nok, når din kæreste siger, at det ikke handler om dig? Måske det f.eks. kunne handle om, at han oplever lidt præstationsangst i situationen, altså at han bliver så bange for, at han ikke kan have sex med dig, at han så bliver slap? Det er i hvert fald meget almindeligt, at man oplever det engang imellem - både piger og drenge. Det kan gøre det svært at gennemføre sex, fordi man f.eks. bliver slap eller ikke kan få udløsning eller blive våd eller lignende. Det er som sagt noget, som sker for en del, særligt første gang, man har sex. Det sker også for folk, som har haft sex før. Der kan være mange grunde til det, men i jeres situation tænker jeg, at det måske også kan gøre det svært for din kæreste, at det så ikke er gået så godt de første par gange, I har prøvet. Måske han bliver så nervøs for, at det også vil "gå galt" næste gang, at det lidt bliver en selvopfyldende profeti. Hvis det giver mening? 

For mange handler det om, at man har fået stillet nogle urealistiske forvetninger til sig selv. Det kan f.eks. være pga. de ting, man ser i film eller porno eller lignende. Så får man nogle forventninger om, hvordan sex er, og når man så er igang, og det hele måske er lidt mere kejtet og akavet, end man ellers havde tænkt det skulle være, så føles det forkert, og så bliver man usikker, og så fungerer det ikke for en længere. Men sådan er det bare tit med sex. Det er nogle gange bare lidt kejtet, og kan føles lidt akavet eller fjollet. Måske det også er sådan for jer?

Nogle gange kan det også være andre ting i ens liv, som gør det svært at slappe af og væer i nuet, når man prøver at have sex. F.eks. hvis man er stresset eller bekymret for nogle ting. 

Det er som sagt svært for mig lige at sige, hvad det præcist er, som gør, at det er svært for jer lige nu. Men derfor mit bedste råd til jer er at snakke med hinanden om det, så I kan prøve at finde ud af det sammen. Det kan i sig selv være lidt akavet at skulle snakke om sex, særligt når det er fordi, der er noget, som ikke fungerer så godt. Men jeg tænker, at det er rigtig vigtigt, og at det også er noget, som vil gøre jeres forhold endnu stærkere. Det er vigtigt i et forhold, at man kan snakke om de svære ting. At man kan fortælle hinanden, hvad man tænker, ønsker, og hvad man har behov. Ellers går man og famler lidt i blinde, og det er svært og kræver meget energi. Men I er i det her sammen, og jeg er sikker på, at I generelt gerne vil og kan hjælpe hinanden. Og at du gerne vil hjælpe ham, så godt du kan i den her situation. Men måske han har brug for at høre det? Måske han er bange for, at du er træt af ham eller lignende, fordi I ikke har kunnet have sex? Det er altid svært at vide, hvad den anden går og tænker, og derfor er det bare en rigtig god idé at få snakket om de her ting. 

Jeg håber, at du kan bruge mit svar, og at du har mod på at tage en snak med din kæreste omkring det, så I sammen kan finde ud af, hvordan I kan have sex, hvor I begge slapper af, nyder det og hinanden og ligesom kan være i situationen uden, at der er andet, som skal forstyrre.

Jeg ønsker jer alt det bedste!

Mange knus,

Dagmar

 

 

Dagmars billede
Dagmar fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program