Kæreste

brevkassespørgsmål

Kæreste

brevkassespørgsmål af
Handyman
16 år
Oprettet 2 år 11 måneder siden

Hej jeg er en fyr midt i 16års alderen.

Jeg har virkelig et problem med at finde en kæreste, fordi jeg har et krav om at pigen helst skal være Virgin, da jeg selv er Virgin. Grunden til at jeg synes det er fordi, jeg har haft en rigtig dårlig oplevelse med en pige på 15 dengang jeg var 13,5. Hun var en bedrager over for mig, ved at træde på mine følelser. Siden har jeg haft det krav om at pigen burde være Virgin, hvis jeg skal være kæreste med hende. Mine forældre siger, at jeg kommer nok ikke til at finde en hvis jeg forsætter sådan her. Jeg ved endelig endel om sex synes jeg personligt, selvom jeg ikke har prøvet det. 

Svar: 

Hej Handyman 

Det gør så ondt at blive såret, så jeg kan godt forstå hvis du gerne vil undgå at det sker igen. 

Jeg er ikke helt sikker på at jeg forstår grunden til at du har sat netop det her krav op?

Tænker du at årsagen til at den her pige legede med dine følelser, var at hun havde erfaringer med sex? Og tænker du derfor, at  andre piger med der ikke er jomfruer, vil gøre det samme?

Så enkelt tror jeg ikke du kan stille det op. Jeg tænker at en pige, der ikke har haft sex, lige så let kan såre dine følelser, som en pige med seksuelle erfaringer. 

Måske var det ikke hendes erfaringer der gjorde at hun sårede dig, men mpske nærmere at hun ikke havde samme følelser, eller forventninger til forholdet, som du havde? Jeg er i hvert fald sikker på, at du ikke kan sætte lighedstegn mellem den pige der sårede dig og alle piger der har seksuelle erfaringer. 

Der er masser af unge der er meget ældre end 16 før de får deres første kæreste. Og der er masser af unge der vælger ikke at have sex, før de bliver 16, 18, 20 eller endnu ældre. Så jeg tænker ikke at dit krav gør det umuligt at finde en kæreste. Og hvis det her krav er det vigtigste for dig, så skal du selvfølgelig holde fast i det. 

Jeg tror bare ikke dit krav beskytter dig fra at blive såret, for det er en risiko man altid løber, hvis man får følelser for et andet menneske, og tager en chance ved at vise sine følelser. 

Det er tydeligt at læse, at følelserne er det vigtigste for dig. Derfor tror jeg i langt højere grad, at du skal være fokuseret på netop det. At finde en pige, der har stærke følelser for dig, og som samtidig har nogle af de samme forventninger, som dig, til hvad der er et godt forhold. 

Det er jeg sikker på, at du kan lykkes med. 

De bedste hilsner Lukas

Lukass billede
Lukas fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program