Hvorfor

brevkassespørgsmål

Hvorfor

brevkassespørgsmål af
Anonym
12 år
Oprettet 3 år 2 måneder siden

Hej mit spørgsmål er hvorfor har jeg ikke fået min menstruation endnu jeg har/haft udflåd og har nu haft det i nået tid/1/2. Og jeg syndet det er mega irriterende at jeg ikke har fået det men er det nået jeg skal glæde mig til. Eller skal jeg ikke glæde mig til det please hjælp mig

Fra den person der spørg. 🩸

Svar: 

Hej med dig.

Jeg kan godt forstå, at du gerne vil vide, hvorfor du ikke har fået din menstruation endnu. Det ville være rigtig rart (og praktisk), hvis man vidste præcis, hvornår den kommer første gang. Det er dog meget svært at sige. At du har fået udflåd og har haft det i et stykke tid er et tegn på, at den er på vej, men hvor lang tid der går endnu, kan jeg ikke sige. Men den kommer. Der plejer at gå 1-1½ år fra ens bryster er begyndt at vokse, til ens menstruation starter, og typisk kommer den første menstruation, når man er 9-18 år og i gennemsnit når man er 11 og 14 år. 

I forhold til om du skal glæde dig til det, så kan det være svært at svare på, da det er meget individuelt, hvordan man har det med menstruation. For mange piger er menstruation et tegn på, at man ikke længere er barn, men man er ved at blive en ung voksen kvinde. Og for mange er det noget positivt, og man føler sig lidt ældre på en god måde. Mange føler sig også mere "normal" og ligesom de andre, hvis ens veninder fx har fået det. Det er ikke rart at være den sidste (og det er heller ikke rart at være den første nødvendigvis). 

Når man har fået sin menstruation, så kræver det også, at man altid skal have det i baghovedet, så man er forberedt til når det kommer. Man skal fx altid have bind, tamponer eller menstruationskop klar, og have det med, hvis man er ude, hvis man skulle begynde at bløde. Og det er der mange, der bliver trætte af uden at man kan gøre så meget ved det. I starten er ens menstruation nemlig ikke så regelmæssig, dvs. den kommer ikke altid på samme tidspunkt hver måned, så det kan være svært at planlægge efter. Men med tiden plejer den at blive mere regelmæssigt, så man bedre kan planlægge. 

Mange døjer også med underlivssmerter og generel ubehag, når de har menstruation, og det er i sig selv ikke særlig rart. Andre mærker ikke så meget til det, så det er meget forskelligt.  

Men et godt råd herfra er at have bind klar allerede nu, hvis din menstruation skulle komme. Derefter kan du finde ud af, hvilket slags produkt til menstruation, der passer dig bedst. 

Mange hilsner
Laura

LauraPernilles billede
Laura har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program