P-piller

brevkassespørgsmål

P-piller

brevkassespørgsmål af
Anne
16 år
Oprettet 3 år 2 måneder siden

Hej cyberhus.

Jeg har et spørgsmål omkring p-piller. Jeg har førhen været på p-piller i cirka et år. Der fungerede de optimalt, og som de skulle. Så stoppede, da jeg var nød til det, da jeg ikke havde flere recepter tilbage. Jeg holde cirka pausen i 3 måneder, fordi jeg læste at man skulle holde en pause på 3-6 måneder før man kunne starte igen for at mindske risiko for blodpropper. (jeg dyrkede ingen sex i de 3 måneder) Nu er jeg lige startet igen, og tog pillen på den første dag af min menstrution. Så er mit spørgsmål om jeg så er fuldt beskyttet nu, og om den pause ikke har gjort nogen forskel? Og om jeg skal tage den første måned (21 dage) med kondom også for at være sikker? (det er de samme p-piller jeg var på før også) Det er de billige slags p-piler til 35 kr ca.

Venlig hilsen den spørgende.

Svar: 

Hej, 
Mange tak for dit spørgsmål. 

Såfremt du har en regelmæssig menstruation, og du tog den første p-pille på den første dag af din menstruation, burde du opnå sikker beskyttelse allerede fra den første cyklusdag (dvs. at du burde være beskyttet mod graviditet nu).
Hvis din menstruation ikke er regelmæssig, og den første menstruation, måske kun var lidt pletblødning er du ikke fuldt beskyttet, og skal bruge kondom den første måned for at undgå ufrivillig graviditet.

Det er vigtigt at huske at P-piller ikke beskytter mod kønssygdomme, og kondom derfor altid er en god ide, især hvis man ikke har en fast partner/kæreste.

 Jeg håber du kan bruge svaret, ellers er du velkommen til at skrive ind igen. 

De bedste hilsner

Morten
Læge

 

MortenSHs billede
Morten har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program