Find en partner

brevkassespørgsmål

Find en partner

brevkassespørgsmål af
Andreas
16 år
Oprettet 3 år 3 måneder siden

Hej. Jeg tror at jeg homoseksuel. Hvordan finder jeg en partner som også er homoseksuel på min alder? 

Svar: 

Hej med dig Andreas!

Jeg lægger mærke til, at du skriver, at du tror, at du er homoseksuel, ogtil en start vil jeg gerne lige knytte en kommentar til det, det håber jeg er okay! Jeg kan nemlig virkelig godt forstå, at du kan føle dig i tvivl. Specielt når man er 16 år, og det måske er begrænset, hvor meget man har haft mulighed for at udforske sine egne præferencer og sin seksualitet. Det er ikke for at sige, at jeg ikke tror, at du er homoseksuel, eller at man ikke kan vide det som 16 årig, for det kan man sagtens. Det er mere for at sige, at det er okay at være i tvivl. Og det er helt okay ikke at have lyst til at sætte et mærkat såsom "homoseksuel", "biseksuel" eller "heteroseksuel" på sig selv, hvis man ikke har lyst til det. Det vigtigste er, at du gør det, som du har det bedst med.

I forhold til dit spørgsmål om at finde en partner, så kan jeg godt forstå, at det måske føles svært at finde en. Jeg tænker, at udover måske at møde nogle i de sammenhænge du selv kommer i som skole eller fritidsaktiviteter, så er en af de bedre muligheder måske gennem dine venner? Nu ved jeg ikke, om du har talt med nogen af dem omkring din seksualitet, men hvis du har, så kan det være, at de kender nogen, som de tænker, du kunne klikke godt med? Generelt tænker jeg, at det er en rigtig fin måde at møde folk på, altså gennem venner, fordi man så måske også kan have lidt en fornemmelse af, hvad det er er for et type menneske, fordi man måske ved, hvilke typer mennesker ens venner typisk godt kan lide at hænge ud med.

Det er selvfølgelig svært lige nu på grund af hele situationen med corona, men når vi engang vender tilbage til en mere normal hverdag, så tænker jeg generelt, at sociale begivenheder såsom fester eller måske offentlige arrangementer kan være en god mulighed for at møde nogen. Det kræver selvfølgelig, at man har mod på at tale lidt med nogle, men måske ikke lige kender, og det kan godt være nervepirrende de første par gange, men jeg tænker, at det bliver lettere og letterere, jo flere gange man prøver det.

Rigtig mange bruger også datingapps, men de har ofte en begrænsning, hvor man minimum skal være 18 år. Alligevel kan det være noget, du har lyst til at prøve, når du bliver så gammel, og det virker rigtig fint for mange, men med online dating skal man huske, at der er nogle flere ting, man skal være opmærksom på for at passe på sig selv. Online kan folk, som du sikkert allerede ved, udgive sig for at være en anden, end de egentlig er, og derfor er det vigtigt at tænke over, hvordan man sikrer sig, at man ikke bringer sig selv i fare. Det er ikke for at skræmme eller noget, at jeg siger det. Det er bare for at sige, at man skal tænke sig om, f.eks. ses offentlige steder med mange mennesker og fortælle nogen hvor og med hvem, man mødes. Men den tid, de bekymringer og tanker, for der går nok lige et par år endnu, før det er relevant.

Jeg håber, at du kan bruge mit svar! Hvis du har andre spørgsmål, eller bare noget du gerne vil snakke om, så er du altid velkommen i vores helt anonyme 1-1 chat.

Jeg sender mange varme tanker din vej!

De bedste hilsner,

Dagmar

Dagmars billede
Dagmar fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program