Skole

brevkassespørgsmål

Skole

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 3 år 4 måneder siden

Jeg brevkasse.

Hvad skal man gøre hvis man hader sine lærer, fordi de kalder en for et monster. 

 

Svar: 

Hej med dig

Det lyder rigtig ubehageligt, og jeg kan godt forstå, at du ikke bryder dig om dine lærere, hvis de ikke taler pænt til dig, eller hvis du føler, at de ser dig som et monster. Nu kender jeg ikke dine lærere eller dig, og det er derfor svært for mig at sige, hvorfor dine lærere opfører sig sådan. Det er aldrig okay at kalde en person for grimme ting såsom et monster, men det kan måske være en idé at prøve at forstå, hvorfor dine lærere gør, som de gør.  Nogle lærere kommer til at se sig sur på nogle bestemte elever, sådan at de altid får skæld-ud også selvom, at de faktisk ikke har gjort noget forkert. Måske du er en af dem? Jeg tror også, at de fleste har prøvet at gøre noget de ikke måtte eller at forstyrre i timen. Måske du nogle gange kommer til at gøre sådan nogle ting, som ikke er så heldige, og at det er derfor, at dine lærere bliver sure på dig? Måske det slet ikke har noget med dig at gøre, men at det mere handler om at dine lærere er presset over en masse andre ting, og at de kommer til at lade det gå udover dig og måske andre? Måske der er en helt fjerde grund, som vi to slet ikke lige kan forestille os. Det er svært at sige, men uanset hvad så kan jeg godt forstå, at du synes, at det er træls, hvis det føles som om, at uanset hvad du gør, og hvor meget du prøver at gøre det godt, så nytter det ikke noget, fordi det føles som om, at dine lærere nærmest er sure på dig så snart de træder ind i klasselokalet. Og det kan gøre det rigtig svært at gå i skole, hvis det er sådan.

Du spørger, hvad du kan gøre, og mit bedste råd til dig er at få snakket om det. Jeg tænker, at det kunne være fint at starte med at snakke med dine forældre om, hvordan du har det, og så kunne det måske være en idé bagefter at få en snak med nogle af dine lærere og måske en fra skolens ledelse, hvor dine forældre også er med? På den måde kan dine lærere høre, hvordan du har det, og så kan I forhåbentlig allesammen finde en løsning på det sammen, så det kan blive rarere for dig at gå i skole.

Når man skal have sådan nogle snakke, så tror jeg, at det er rigtig vigtigt, at alle er gode til også at kigge indad og prøve at se, hvad de selv gør, som måske ikke er så heldigt. Ellers ender det hurtigt bare med at alle sidder og skyder skylden på alle de andre, og så er det virkelig svært at finde en løsning. Så man kan prøve at tænke over, hvordan man siger tingene. I stedet for at sige "du er vildt træls, når du altid skælder mig ud", så kan man måske sige, "jeg bliver rigtig ked af det, når jeg får så meget skæld ud, og jeg forstår ikke hvorfor, at jeg får det, så det vil jeg gerne snakke om". Det kan være lidt svært at forklare på skrift, men jeg håber, at du kan se, at den første måde at sige det på, måske bliver mere et angreb end den anden gør, og hvis folk føler sig angrebet, så begynder de tit at angribe tilbage, og så er det altså bare mega svært at få en god og ordentlig snak om tingene. Det er også derfor, at jeg tænker, at det kan være fint, at der f.eks. er en fra skolens ledelse med, som kan hjælpe med at sørge for, at det bliver en ordentlig snak og ikke bare skænderi.

Jeg håber, at det giver mening, og at du kan bruge mit svar! Hvis du gerne vil have en snak om det, eller har noget andet du gerne vil spørge om, så er du altid velkommen både her i brevkassen eller i vores SMS- og chatrådgivning, hvor vores søde rådgivere sidder klar. Held og lykke med det hele - jeg ønsker dig alt det bedste!

Med venlig hilsen

Amanda

Amandas billede
Amanda fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program