Svært ved sex

brevkassespørgsmål

Svært ved sex

brevkassespørgsmål af
Malene
17 år
Oprettet 3 år 4 måneder siden

Hej derude.

Først ville jeg lige sige at jeg er ordblind så der er nok stavefejl. Jeg er 17 år og har en fantastisk kæreste på 17 år. Vi har været sammen i lidt over et år men har aldrig haft sammelege.

Vi har prøvet med længere forspil og vi bliver begge meget ophidset og vi overvejer at prøve glidecreme. Det skal nok også lige siges at vi begge er jomfruer.

Det er som om når det gælder at få den ind går der altid et eller andet galt. Det er ikke fordi der er for tørt dernede eller vi ikke er i den rette stemning. Vi ville begge så gerne men vi kan ikke få det til at fungere. Han bliver nogle gange slap midt i at vi prøver at sætte den i og jeg har overvejet at blive tjekket hos en læge om jeg måske er for stram. Da vi har været tæt på har det gjort virkelig ondt der nede på min side, så derfor mistænker jeg det.

Har prøvet at løsne mig selv op med min finger derhjemme og øvelser der skulle siges at løsne mig mere op. Men vi har ikke har noget held, tværtimod er vi ved at mindste håbet lidt. Vi finder stadig på nye måder at holde os gang i sengen men vi ville så gerne mere.

Hvad gør vi forkert?

Kh Malene

Svar: 

Hej Malene

Tak for dit spørgsmål. Det lyder rigtigt frustrende for jer, at I ikke kan få det til at fungere lige nu, når I begge føler jer klar og har lyst til det.

Jeg tænker ikke, at I gør noget forkert. Helt generelt er det ofte lidt mere besværligt og akavet at have sex de første par gange, end hvad man måske lige umiddelbart havde forestillet sig. Det kan måske også kræve lidt tålmodighed at få det til at fungere, så det er rart for både dig og din kæreste. Heldigvis bliver sex ofte nemmere og mere behageligt i takt med, at man også bliver mere erfaren. Det kan som sagt kræve nogle forsøg, og det kan være en god idé at få talt om, hvad der er rart for jer hver især, så I begge får nogle gode oplevelser med det. Men hvis det ikke føles helt fantastisk første gang, så skal du ikke gå i panik. 

Der er faktisk mange kvinder, som oplever, at det kan gøre ondt at have sex den første gang. Typisk handler det om, at man enten ikke er våd nok eller om, at man kommer til at spænde op i musklerne i underlivet. Begge dele kan gøre det ekstra besværligt for ens partner at trænge op i en og kan være med til at gøre, at det føles ubehageligt for en selv.

Som du selv skriver, så kan det være en god idé at prøve at bruge glidecreme. Selvom du føler dig våd, er det ikke altid nok til at gøre det nemt for din kæreste at trænge op i dig, særligt ikke den første gang. Det kan være, at han også skal have glidecreme på sin pik, før han kan komme op i dig.

Du skriver også, at det gør ondt på dig dernede, når I forsøger at få den op i dig, og jeg bliver nysgerrig på, om du måske husker at slappe nok af imens. En af de hyppigste årsager til, at man ikke kan få det til at fungere, er nemlig, at man som kvinde kommer til at spænde op i musklerne i underlivet, fordi man er nervøs over, hvad der kan ske eller spændt på, hvad der skal til at ske. Det kan være en god idé i den forbindelse at huske at få trukket vejret helt ned i maven og falde til ro, inden I prøver igen. Nogle gange kan man også blive så opsat på at få det til at fungere, at man måske lidt mister lysten undervejs, når det driller. Det lyder som om, at I allerede er meget trygge ved hinanden og åbne omkring, hvis det enten bliver ubehageligt eller overvældende, og det er jeg glad for at høre. Det er også helt okay at sige stop eller have brug for en pause undervejs, hvis du eller din kæreste har brug for at slappe af, inden I prøver igen. 

At han bliver slap nogle gange, mens I forsøger at sætte den i, kan også handle om noget andet end, at du er meget stram. Måske kommer han til at tænke for meget over, om han selv gør noget forkert, fordi I har haft nogle forsøg, hvor I ikke kunne sætte den i. Det kan også være, at han er bange for, at det gør for ondt på dig. Hvis det bliver ved med at være noget, som gør det problematisk for jer, så kan det være, at det er noget, du skal prøve at tale med ham om. Det kan være, at det kan få ham til at slappe mere af, så det bliver nemmere for jer. Men det kan også være, at det går over, så snart I får det til at fungere. 

Hvis du bliver ved med at have mistanke om, at der er "noget galt", det bliver ved med at gøre ondt at have sex, eller I stadig ikke kan få det til at fungere, så kan det være en god idé at få snakket med lægen om det. Jeg synes ikke, at du skal gå rundt med en bekymring om, hvorvidt der er noget galt med dig dernede. Lægen kan foretage en underlivsundersøgelse, hvor I kan finde ud af, om din skede er, som den skal være, og om din livmoder ligger normalt. Lægen kan måske også give dig/jer flere gode råd i henhold til jeres konkrete situation, end hvad jeg kan ud fra din beskrivelse i dit spørgsmål. 

Jeg håber alligevel, I kan bruge mine gode råd, og at I forhåbentlig snart får det til at fungere på en måde, som er behagelig for jer begge.

De bedste hilsner,

Marie

 

Nikitass billede
Marie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program