Gravid

brevkassespørgsmål

Gravid

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 3 år 11 måneder siden

Hej.

Jeg er en pige på 16 år. Jeg har haft fast kæreste de seneste fem måneder nu, og det går super godt! som mange kæreste nu har, har vi også sex. Jeg er på p piller, og har været det i nogle måneder nu. Jeg er på det seneste begyndt at have kvalme, oppustethed, føler mig mæt hele tiden og ondt i maven. Kan jeg være gravid når jeg er på p piller?

Svar: 

Kære dig,

Tak for dit spørgsmål her. Det lyder rigtig dejligt, at du har fundet dig en sød kæreste, og at det går super godt. Jeg kan godt forstå, at du bliver lidt bekymret for, om du er gravid, når du oplever de symptomer, du beskriver. P-piller er en meget sikker præventionsmetode mod graviditet, hvis man tager dem, som man skal. Du skriver ikke noget om, om du har glemt at tage en pille eller andet, så derfor går jeg ikke ud fra, at det er det, der er sket. Jeg kan ikke sige, om du faktisk er gravid eller ej, og jeg vil derfor råde dig til at tage en graviditetstest og eventuelt gå til lægen. Kun på den måde kan du være helt sikker, og jeg tænker også, at det er rarest for dig at få det afklaret, så du ikke skal gå og være bekymret over det. Det du beskriver, kan også handle om din kost, måske er du begyndt at spise anderledes, og hvis ikke kan du overveje, om du måske skal undgå nogle bestemte typer fødevarer, som gør dig oppustet, giver dig ondt i maven og giver dig kvalme.

Jeg håber, at du kan bruge mit svar og vil overveje at tage en graviditetstest eller gå til din læge. Hvis testen er negativ kan du eventuelt tænke over, om der er noget i din kost, du kan lave om.

De bedste hilsner

Jeanette

Jeanettes billede
Jeanette fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program