Scammed.dk - Ny rådgivningsplatform om skins, scams og skintrading

blogindlæg

Scammed.dk - Ny rådgivningsplatform om skins, scams og skintrading

Skrevet af
Netliv
Oprettet 4 år 1 dag siden

Har du oplevet at miste dit skin eller dine penge under en skintrade? Så er du ikke alene! Vi har mødt mange unge, der har mistet deres penge og virtuelle ejendele, når de har indgået handler med skins online. Derfor har Center for Digital Pædagogik udviklet en ny platform til alle jer, der interesserer jer for gaming, skins og skintrading.

Mange unge oplever det

Vi møder mange unge, der har oplevet at blive snydt. Fx har en ung, der er blevet snydt i 

Counter Strike Global Offensive (CS:GO) henvendt sig. Han fortæller, at han havde brugt utallige timer i spillet og mange penge på forskellige skins. På et tidspunkt havde han fået en Flip Knife, Tiger Tooth som han besluttede sig for at sælge, da han allerede havde flere forskellige knife skins. Han fandt en, som ville købe den, og handlen så ud til at gå fint. Lige indtil han ikke fik sine penge. Med ét havde han mistet et skin til ca. 1.400 kr. Han vidste ikke hvad han skulle gøre og blev ret ked af, at han var blevet snydt. Den unge er stadig glad for at spille CS:GO og for at være en del af det community, men er ked af at være blevet snydt.

Den unge i eksemplet oven for blev en erfaring rigere, men ikke uden den ubehagelige følelse af tab. Tabet af sine ting. De ting som han havde kæmpet for at få. Mange unge beskriver også, at de oplever store følelser af skam, og at de føler det er deres egen skyld, at de er blevet snydt, og at de har været for naive og for dumme. Den slags følelser er helt naturlige, når man har oplevet at blive scammed. Men desværre er der mange unge, der giver udtryk for, at de mangler et sted at henvende sig med de svære følelser. De oplever, at når de henvender sig i de forskellige facebookgrupper bliver de udskammede og får at vide “Er du hoppet på den? Jamen så er du da også for dum!”, hvilket ikke er udpræget hjælpsomt, når man står i en i forvejen lortet situation. 

Scammed.dk er netop et sted, hvor du kan henvende dig og få hjælp - også til det følelsesmæssige efterspil. På scammed.dk kan du både få tips og tricks til hvordan du undgår at blive snydt, råd og vejledning til hvad du kan gøre, hvis du er blevet snydt, og hjælp og støtte til at håndtere de tunge følelser, der nogle gange følger med i bagagen, når man er blevet snydt,

Konkrete guides

På scammed.dk findes også guides til nogle af de forskellige udfordringer, der kan være forbundet med scams. Fx hvordan du bedst sikrer din konto eller hvordan du anmelder et scam til politiet. Eller hvis du har spørgsmål til helt specifikke scams, som fx et. API-scam eller et tredjepartsscam. Du har også mulighed for, at skrive ind gennem en brevkasse, hvor du kan spørge om alt der har med skins, scams og skintrading at gøre.

Blogs om stort og småt inden for gaming

Udover at være et rådgivningsite, der hjælper eller støtter dig, som er blevet snydt i skintrades, er scammed.dk også et sted, hvor der bliver blogget om det, der sker inden for gamingverdenen - fx om skins og loot boxes eller om nye, fede spil. Der bliver skrevet blogs om personlige oplevelser og om de spil, der kommer på markedet, eksempelvis det hypede Projekt A, eller Valorant som det hedder, fra Riot Games.

Er du blevet snydt?

Hvis du selv er blevet snydt er det altid en god idé at anmelde det til politiet. Det betaler sig at anmelde, også selvom du ikke nødvendigvis får dine penge eller dit skin tilbage. For jo flere anmeldelser politiet får, des større er sandsynligheden for, at de kan fange scammeren. 

Nogle, som fx Bertil, som du kan møde på forsiden af scammed.dk, får deres penge eller skins tilbage. Andre gør ikke. Uanset om du får dine penge eller dit skin tilbage eller du ikke gør, så er det altid en god idé at anmelde. 

Husk, at du altid kan søge hjælp og rådgivning på scammed.dk - også til at anmelde.

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program