Hvad er der galt med mig

brevkassespørgsmål

Hvad er der galt med mig

brevkassespørgsmål af
Line
17 år
Oprettet 4 år 5 måneder siden

Hej... jeg har det her problem at jeg ikke føler mig god nok. Jeg kan aldrig gøre boget rigtigt og jeg prøver virkelig hårdt... især med mine veninder osv.. men ligemeget hvad bliver jeg altid valgt sidst.. der er ingen der gider mig.. jeg har altid været med i pige grupper hvor vi er 3-5 piger og jeg er altid den der står alene og det gør mig rigtig ked af det.. jeg bliver ikke inviteret med til ting eller noget og hvis jeg prøver at snakke med dem om det, svarer de slet ik på det. Men jeg føler selv jeg er en virkelig sød og hjælpsom pige der altid er der for folk, men ingen gider mig... heller ik drenge for den sags skyld.. det her lyder måske som et luksus problem men alle drenge vil kun i seng med mig fordi de synes jeg er lækker... der er ingen der har lyst til at have noget seriøst med mig og det sårer mig så dybt fordi jeg altid tror de har følelser for mig også jeg det vildt dårligt med mig selv fordi er jeg virkelig ik mere værd end det? Også er der ogs den her pige.. jeg engang var virkelig tæt med, som jeg bare slet ik kan med mere.. det som om vi har en konkurrence mod hinanden.. eller hun har.. hun prøver altid at tage alle mennesker frs mig.. hun snakker lort om mig og får veninder til st vælge mig fra og hun har til flere gange prøvet på mine kærester og de vælger hende altid og jeg bliver så ked af det fordi hvorfor er hun så special når hun er så ondskabsfuld jeg forstår virkelig ik at folk ikke synes jeg er noget værd... og jeg føler bare ik jeg er værdig mere.. 

Svar: 

Kæreste Line

Lad mig starte med at slå én ting helt fast: Der er intet galt med dig. Du er værdig, og du er noget værd. Jeg forstår udemærket godt, at det kan være svært at føle sig vigtig, hvis man føler, at folk vender én ryggen eller bare opfører sig usselt overfor én. Men man bliver ikke mindre værd af andres tarvelige handlinger. En 100 kr. seddel bliver ikke mindre værd af, at nogle insisterer på at krølle den sammen, og det samme gælder for dig. Det ændrer ikke på, hvem du er, hvis andre ikke opfører sig ordentligt og pænt overfor dig. 

Lidt i forlængelse af det, så vil jeg også bare sige, at jeg synes, at det er rigtig dejligt at høre, at selvom det ikke er helt nemt lige nu, og selvom du har det skidt, så ved du og holder du stadig fast på, at du er sød, hjælpsom, og at du er en pæn pige. Og det er virkelig godt, at du gør det. Når vi får det skidt, så begynder man hurtigt at finde alt det ved sig selv, som kunne tælle som en fejl, og det betyder bare, at ens selvtillid tit styrtdyrker fuldstændig. Så hvis du kan, så hold endelig fast i og blev ved og ved og ved med at fortælle dig selv, at du er god og rar og sød og hjælpsom og fantastisk, præcis som du er. For det er du, men man kan hurtig komme til at glemme det, hvis man kun får brugt sin energi og fokuseret på de svære og trælse ting. 

Når det så er sagt, så tænker jeg også umiddelbart på, at det lyder som om, at de her ekskærester og veninder ikke ligefrem var nogen, som faktisk fortjente at være i dit liv, hvis det giver mening? Det jeg mener er, at selvom man selvfølgelig helst ikke vil opleve, at andre behandler en dårligt, fordi det er super ubehageligt, så kan man samtidig se det som en mulighed for at få "ryddet op" i ens liv. Fordi folk som behandler dig, som du fortæller, at dine ekskærester og veninder har gjort, de fortjener simpelthen ikke den kærlighed og venlighed, mennesker som dig ellers er villige til at give. Kærester og veninder og venner er nogle, som skal bringe glæde og overskud og godt humør ind i ens hverdag, og hvis de ikke gør det, så er det okay at afslutte et venskab. Man skylder ikke nogen at være deres ven, hvis de ikke kan eller vil gøre det samme for en selv. 

Hvis du kan mærke, at de veninder du har omkring dig, de faktisk ikke gør andet end at få dig til at have det skidt med dig selv, så tænker jeg, at det er helt okay at trække sig, og måske skabe sig nogle nye venskaber. Det kan måske være gennem fritidsaktiviteter, eller arrangementer i dit lokalområde eller lignende? 

I forhold til kærester og sådan så tænker jeg også, at det er okay at vente på én, som får dig til at føle godt tilpas, og hvor du kan mærke, at personen virkelig bekymrer sig om dig. For det skal nok komme. Der er et gammelt ordsprog, som lyder: Man skal kysse mange frøer, før man finder en prins (eller prinsesse), og selvom det måske er lidt fjollet, så tænker jeg, at det nogle gange måske er meget sandt. Også fordi man måske nogle gange skal møde nogle forskellige mennesker, før man finder ud af, hvad det er, man egentlig søger i en kæreste. Hvad man har brug for og trives godt med. Så din dag og din drømmekæreste skal nok komme, og indtil da, så er det okay at bruge tiden på at gøre ting, som er gode for dig selv!

Jeg håber, at mit svar kan hjælpe dig lidt på vej, og at det løfter dit humør lidt. Hvis du har brug for en snak en dag, så er du også meget velkommen i vores 1-1 chat, for jeg forstår udemærket godt, at situationen, du står i, er træls og svær, men husk altid på, at uanset hvad der sker, så er du stadig værdig og god og vidunderlig, præcis som du er. 

Mange varme tanker og store knus

Amanda

Amandas billede
Amanda fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program