Er jeg tyk?

brevkassespørgsmål

Er jeg tyk?

brevkassespørgsmål af
Deer
15 år
Oprettet 4 år 6 måneder siden

Hej CH!

jeg er en pige på 15 år som er lidt forvirret og ked af det. Jeg er i en klasse hvor alle andre piger er meget små. Meget tynde, slanke ben osv. Selv er jeg bygget sådan at i sær mine lår er lidt store. Når jeg kigger på mig selv i forhold til de andre piger føler jeg mig for stor og slet ikke pæn når jeg ser ud som jeg gør. Jeg har aldrig været i et forhold hvilket også gør at jeg er pænt usikker på om jeg overhovedet er pæn eller god nok. Jeg er cirka 1.70 høj og vejer 63-65 kg, og ved ikke om det er for meget. 

tak!

Svar: 

Kære dig, 

De fleste mennesker oplever i perioder at være enormt usikre på dem selv. Det kan både være, hvordan de er som person, men også især hvordan de ser ud. Man kan komme til konstant at sammenligne sig med andre og tænke, at de andre er pænere eller bedre. Men vi har alle forskellige kroppe og ser forskellige ud. Ud fra de tal, du skriver, kan jeg fortælle dig, at din vægt er helt normal. At du har nogle veninder, der er spinkle og tynde, betyder ikke, at du er tyk eller vejer for meget. Det er overhovedet heller ikke unormalt, at du ikke har haft en kæreste endnu, og selvfølgelig er du både pæn og god nok. Hvor mange forhold man har haft afgør ikke, hvor god eller pæn man er. Du er skøn, lige som du er. Man bliver ikke en bedre person, eller smukkere, af at have en bestemt vægt. Man bliver en bedre person af at tro på og elske sig selv og sin krop. Det kan være svært for andre at elske din krop, hvis du ikke selv gør det. Så derfor er mit bedste råd til dig at prøve at lære at elske din krop og det den kan. Store ben er stærke og kvindelige! Og lige så gode og kvindelige som tynde ben. 

Måske det giver mening for dig at arbejde lidt med dit kropsideal? Altså den drømmekrop du forestiller dig. Jeg tænker lidt på, om det kan være en god idé for dig at prøve at opsøge nogle lidt andre kropsidealer? I mange medier ser man meget tynde kvinder - i reklamer, film, mode osv. og de har i mange år været billedet på den perfekte kvindekrop. Heldigvis er der rigtig mange, der på sociale medier kæmper for at vise, at andre typer kroppe altså er ligeså smukke og perfekte. Du kan måske prøve at tjekke nogle af de her stærke kvinder ud på nettet? 

Jeg håber virkelig, du kan bruge mit svar, og så håber jeg, at du kommer til at elske din krop lige som den er!

Sophie

SophieBs billede
Sophie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program