Fødselsdag

brevkassespørgsmål

Fødselsdag

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 4 år 11 måneder siden

Hej

Jeg har fødselsdag senere på måneden og bliver 16 år.

Jeg kunne godt tænke mig at holde noget for nogle venner, det behøver ikke at være det helt store med druk og være oppe til langt ud på natten, men bare sådan en lille hyggelig eftermiddag/aften.

Jeg har ikke rigtig holdt noget lignende før( self i de små klasser, men aldrig i mine teenageår.)

Jeg er ikke den type der går til fest hver uge, jeg bliver knap nok inviteret til noget som helts.

Jeg har self nogle gode venner, men jeg tror heller ik rigtig at de er sådan nogen som holder fest og den slags på deres fødselsdag.

Jeg ved ik helt om jeg skal gøre det eller ej, og hvad man nu kan lave et par timer med nogle venner.

Har i nogle gode forslag til hvad jeg kan/skal gøre?

På forhång tak. :-)

Svar: 

Hej med dig 

Tak for dit spørgsmål! 

Et år ældre 

Jeg kan godt forstå, hvis du har lyst til at fejre din fødselsdag nu, hvor du bliver 16 år. 
Det er altid lidt specielt, når man skal holde sin fødselsdagsfest, når man er i teengeårene. Det føles lidt anderledes nu, hvor man er blevet ældre. 
Det kan være man selv skal stå for planlægningen af fødselsdagsfesten, finde ud af hvem, der skal med til festen og hvad skal man mon lave? Forældrene står måske ikke længere for planlægningen af festen. 
Det er kun helt naturligt, de overvejelser du går rundt med. Jeg tror, mange har det på den måde, når de skal holde en fest for første gang, uanset hvor mange, der kommer. 

En hyggelig aften 

Jeg synes, det lyder som en rigtig god ide at holde noget hyggeligt med nogle gode venner.
Du nævner selv, at det ikke behøver at være det helt store druk eller langt ud på natten, og det er også rigtigt! Det behøver, det heller ikke være. Det vigtigste er, at man hygger sig og er sammen med dem, man gerne vil have, der skal være med til at fejre en. 
Der kan være nogle få gode venner, som du selv nævner, eller måske en klasse, men det er alt efter, hvad du har lyst! 
Det er helt okay, at du ikke går til fest hver uge eller måske er lidt usikker på, hvordan man holder en fest. Det er da rigtig hårdt, du ikke bliver inviteret til fester, men det må du ikke lade dig slå ud af. 
Det skal i hvert fald ikke være derfor, at du er tilbageholdende med at fejre din 16-årige fødselsdag med en fest for nogle gode venner, også selvom de heller ikke er vant til at holde fest. 

Jeg synes helt sikkert, hvis du har lyst til at holde en fest, så skal du helt klart bare gøre det - også selvom dine veninder ikke plejer at holde det. Det kunne jo være et nyt initiativ fra din side?
Mange, som skal holde en fest eller går med overvejelserne omkring den, tænker ofte meget på, hvordan tingene skal foregå eller hvem der skal med. Det gælder også, selvom man har holdt mange fester. Det er bare at springe ud det - intet er forkert, en god fest er altid en fest, hvor folk hygger sig og har det sjovt sammen.

 

Hvad har DU lyst til? 

Det er et godt udgangspunkt at finde ud af, hvad man har lyst til der skal ske på dagen. Det kan føles vigtigt, hvad andre har lyst, men det handler mest om, hvad DU har lyst til! De venner vil sikkert bare have, at du har en god dag - og venner hygger sig næsten altid sammen!
Du kan måske starte med at finde ud af, hvem der skal med til din fest? Jeg synes, det lyder som en rigtig god ide med dine gode venner!
Det handler også om, at man skal være afslappet og hygge sig den aften, og det tror jeg helt sikkert, at du vil føle med dine nærmeste venner.

Spisning og spil
Det kan være, du har lyst til at I skal spise sammen? Det kan jo være noget let og nemt, som f.eks. pizza, burger eller en kødret.
Hvis vejret er godt, så kunne I måske grille ude i haven? Du kan måske spørge dine forældre om, de vil hjælpe dig med at grille den aften? Så kan I måske få en øl eller sodavand. Det er meget stille og roligt, og kan være meget hyggeligt - bagefter kunne I måske spille Kongespillet? Det er sjovt, uanset hvor gammel man er.
I kunne også spille andre spil, alt efter, hvad I interesserer jer for!

Hvis du synes, det bliver for meget med spisning ved jer, så kan de komme efter aftensmaden eller måske om formiddagen, hvor I kunne lave noget.

Det kan også være noget aktivt, hvis du synes, det er mere dig og dine venner. Det kan være noget, I plejer at lave sammen eller noget som I finder interessant. 
Det kan være en tur på stadionen, hvor I kan se en fodbold, håndbold eller ishockeykamp? I kan også leje nogle baner, hvor I kan spille badminton eller bowle. Det kan også være, at I er til lidt mere action, så kunne I overveje Gokart eller Paintball? 
Det kan også være en Gamer-aften eller en aften, hvor I ser alle Star Wars eller The Fast and the Furious filmene? Det kan også være en brætspilsaften?

Vigtigst af alt, så skal du og dine venner hygge jer!
Jeg håber, du vælger at holde din fødselsdag - det er en god ide!

Og stort tillykke med fødselsdagen, når du kommer dertil.

De bedste hilsner,

Nikita

Nikitas billede
Nikita fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program