Bange for graviditet

brevkassespørgsmål

Bange for graviditet

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 5 år 3 uger siden

Hej, jeg er en pige på 15 år - Jeg har været sammen med min kæreste for cirka 3 uger siden, men vi havde ikke 100% sex, men hans penis rørte dog min skede engang imellem, og kom MEGET lidt op, men sagen er den at jeg går og er bange for at jeg er gravid - er der nogen der ved om man kan blive gravid af det?

Svar: 

Hej med dig.

Det er på ingen måde rart, når man går rundt og er bange for, om man er blevet gravid, og jeg tror faktisk rigtig mange unge, har prøvet at være i en lignende situation. Det er derfor også super godt, at du skriver er i brevkassen, fordi det giver andre unge mulighed for at blive klogere på emnet.

Ud fra det du skriver, så kan jeg berolige dig med, at risikoen for, at du er blevet gravid er meget lille. Grunden til, at der stadig er en risiko er fordi, at drenge har noget, der hedder præsperm, hvor der kan være sædceller i. Når du fortæller, at din kærestes penis rørte din skede og kom meget lidt op i den, så vil der formentlig være kommet noget præsperm op i dig. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at du er blevet gravid, da sandsynligheden for at blive gravid af præsperm i sig selv er meget lille.

Du skriver, at det er ca. 3 uger siden, at du og din kæreste var sammen. Det får mig til at tænke på om din mens den skal komme nu her, eller om den er blevet forsinket? Hvis den er forsinket, så kan det være en god ide at købe en graviditetstest, og se hvad den siger. Du kan købe en test i et supermarked eller på apotektet, hvor de kan fortælle dig mere om, hvornår du skal tage testen, og hvordan den fungerer. Selvom din mens måske er forsinket, så er det ikke sikkert, at du er blevet gravid, da der er flere forskellige ting, der kan spille ind på om ens mens kommer til tiden. 

Jeg tror som sagt at risikoen for, at du er blevet gravid er meget lille, men for at være på den helt sikre side, så er det altid en god ide at smutte forbi lægen, så han/hun kan give dig et mere sikkert svar.

Til sidst vil jeg råde dig og din kæreste til fremover, at bruge et kondom, når I er sammen på den måde, som du beskriver her. Ved at bruge kondom slipper du for at være bange for, om du er blevet gravid, og I er begge beskyttet mod smitte af sexsygdomme.

Jeg håber du kan bruge mit svar og ønsker dig alt det bedste.

Varme hilsner

Maren

 

Marens billede
Maren fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program