Inden du selv stiller et spørgsmål

 

Tandlægebrevkassen svarer kun på udvalgte spørgsmål

OBS: Tandlægebrevkassen modtager så mange spørgsmål, at vi ikke kan give alle svar. Du kan derfor ikke være sikker på at få svar, hvis du stiller et spørgsmål til tandlægen. 

For at så mange som muligt alligevel kan få hjælp, har vi fundet frem til de spørgsmål vi oftest modtager omkring tænder, og samlet dem i en oversigt, som du kan finde her

Bule i tandkødet

brevkassespørgsmål

Bule i tandkødet

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 5 år 1 måned siden

Hej.

Tidligere Idag havde jeg fået lavet en rodbehandling. Efter jeg var færdig kunne jeg mærke en slags bule i mit tandkød. Der er et hul i den men der løber ikke noget væske ud ad den, den er øm hvis jeg trykker på den og den er også lidt blød. Burde jeg gå til tandlægen eller er det ikke noget jeg skal bekymre mig om? Tak på forhånd!

Svar: 

Hej

Jeg tænker klart, at du bør gå til din tandlæge og vise bulen frem.

Rodbehandling er ikke nemt. Tandens nerve bor inde i et snævert kanal- eller hulesystem. Nerven kommer ind i tanden i bunden af roden og hulen er størst oppe i tandens krone. Når man rodbehandler fjerner man nerven og renser hulrummene ud med små tynde file. Der er mange muligheder for at man ikke får renset det hele godt nok ud eller at man ikke får fyldt tandens indre godt nok op. Man regner med at cirka hver 7. rodbehandling ikke går godt. Og ikke går godt kan være fra småproblemer med ondt indimellem over tandbylder og til at man ender med at miste tanden.

Så jeg vil klart anbefale dig at snakke med tandlægen igen. Det kan være at du er heldig og at bulen lægger sig igen. Men man kan ikke vide det. Når du kun er 14 år tænker jeg at det måske er en (for)tand, du har slået, som du har fået rodbehandlet. Der er ikke ret langt fra tandens rodspids og ud til tandkødet på en fortand. Så måske har du haft en lille tandbyld før robehandlingen - og helingsprocessen efter rodbehandlingen kan godt betyde at bulen spænder lidt op igen.

Held og lykke med at finde ud af det.

Niels Hansen, tandlæge.

 

nielshansens billede
Niels fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program