Det er min krop

blogindlæg

Det er min krop

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 5 år 11 måneder siden

Kære alle

Tak, for en spændende gruppechat i torsdags. Emnet var sugardating, prostitution og gråzoneprostitution, og vi havde besøg af Christina fra RedenUng. Det er et emne, hvor man, selvom det kan føles fjernt fra ens egen hverdag, sagtens kan have en holdning til det alligevel. Det var fedt at høre jeres og diskutere forskellige syn på sagen. Vi startede ud med at snakke en del om, hvad prostitution egentlig indebærer, og hvad der måske er lige på grænsen og mere ovre i det, man ville kalde gråzoneprostitution. Vi diskuterede også, hvorvidt prostitution burde være ulovligt eller ej, og hvem det egentlig er, der bliver prostituerede. Det kan være svært at relatere til prostitution og forstå den situation, nogle mennesker kan befinde sig i. Dette sker især også fordi, de fleste har en idé om, hvem der bliver prostitueret, selvom man måske aldrig har hverken set eller mødt en prostitueret. Det kan være lidt lettere at forholde sig til gråzoneprostitution og sugardating, fordi det måske er lidt tættere på. Vi snakkede en del netop også om sugardating, konsekvenserne ved sugardating og hele oplevelsen af at bytte sin krop for noget materielt - for eksempel en rejse eller en dyr gave. En ung skrev: Kan godt se problemet i, at hvis jeg har fået noget, så vil giveren nok også gerne have noget igen. Men jeg ville nok tvinge mig selv til det, så dumt som det lyder.

Vi var enige om, at man skal passe på sig selv og prøve så godt som muligt at huske sine grænser - i alle seksuelle sammenhænge! Det er vigtigt ikke at tvinge sig selv til noget. Det er altid okay at sige nej. 

Hvornår er man klar? 

Det ledte os videre til en snak om det der med at begynde at have sex. Hvornår ved man, at man er klar til det? Vi snakkede om det sociale pres, man kan føle, når alle ens venner for eksempel har sex, men man selv er jomfru. Her skrev en ung: Jeg synes da også at det er lidt flovt, at skulle sige at jeg er jomfru mens alle de andre snakker om deres sidste sex med en fra gymfest. Man føler sig lidt som et lille barn. Vi snakkede lidt om, hvorfor man mon egentlig føler sådan. Hvordan kan det egentlig være, at det føles flovt? Her forklarede en ung: Fordi alle andre vel har gjort det, så man stikker ud. Og desuden så ser mange det jo, som en måde at "blive voksen på". Hvis det altså giver mening. :p

Her snakkede vi igen lidt om det med grænser og at huske sig selv. En anden ung skrev det meget simpelt: 

Jeg synes personligt man er klar når man er klar. Hvis man er 12 år føler sig klar, fair nok. Hvis man er 20 og ikke føler sig klar, fair nok! Alle er ikke ens, derfor er det forskelligt hvornår man er klar. Om så man var den sidste i sin klasse der var jomfru, fordi man ikke føler sig klar, så skal man helt klart vente!

Det synes jeg var ret fint skrevet. Selvom det kan være svært at huske på, fordi alle de tanker om, om man nu passer ind, er normal, er noget værd og så videre, fylder så meget. Men det er en god egenskab at kunne sætte sig selv først. Det er okay at lytte til sig selv!

Hvad er det egentlig vi laver i gruppechatten?

På en helt anden note, vil jeg gerne slutte af med lige at vende nogle af de ting, der skete og blev snakket om til sidst i chatten. Cyberhus er fuldstændig anonymt og de forskellige rådgivningstilbud har forskellige funktioner. Cyberhus er et sted, hvor børn og unge helt anonymt kan lette deres hjerter og få rådgivning om det, der nu fylder. Det er meget forskelligt, hvad man har brug for, når man er ung på Cyberhus. Nogle har brug for en tæt snak med en rådgiver i 1-1 chatten, hvor rådgiveren virkelig kan lytte og støtte den unge. Nogle unge søger meget konkrete råd, mens andre faktisk bare har brug for en at snakke med. Der er plads til det hele i 1-1 chatten, og vi vil altid gøre alt hvad vi kan for at hjælpe den unge. Gruppechatten har en lidt anderledes funktion, for her kan rådgiveren ikke tilbyde helt samme nære rådgivning. Både fordi det simpelthen ikke er muligt for én rådgiver at have så mange enkeltsamtaler igang samtidig, men også fordi det ikke er det, der er meningen med gruppechatten. Gruppechatten er et sted, hvor unge taler med andre unge om det, der er svært, mens rådgiveren støtter og holder fokus i samtalen. Dette kan til tider være en udfordring. De fleste rådgivere vil til tider føle sig begrænsede, for man vil altid ønske, at man kunne fjerne alle problemer fra alle unge. Man vil altid ønske, man kunne bære lidt af den smerte, men virkeligheden begrænser en. Hver enkel rådgiver i Cyberhus gør det absolut bedste de kan under de omstændigheder der er. 1-1 chatten og grupepchatten er forskellige, derfor er rådgiverne også forskellige, men vi gør altid alt, hvad vi kan.

Det kan være hårdt at se andre unge have det svært, det påvirker alle i gruppechatten, når én har ondt. Men I gør præcis det, som er meningen med gruppechatten: I hjælper hinanden. I støtter hinanden. I viser hinanden omsorg og kærlighed. Så tak for det! Så slå endelig et smut forbi gruppechatten igen på torsdag, hvor rådgiver Signe sidder klar!

Kærlige hilsner

Rådgiver Sophie

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Kommentarer

Det sidste var nok min skyld men skal nok huske det næste gang

210

Sødeste Adrian. Du gjorde intet galt. Jeg er så glad for at se dig i gruppechatten altid <3 

Rådgiver Sophie

235

okay

216

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program