Hvad koster min krop?

blogindlæg

Hvad koster min krop?

Skrevet af
Gruppechatten
Oprettet 2 år 5 måneder siden

OBS emnet kan virke stødende, voldsomt eller svært at forstå for nogle. Sig det endelig til rådgiveren, hvis der er noget, du ikke forstår, eller du bliver utilpas. Emnet kan også være rigtig følsomt for unge, der er kender personligt til det, så husk altid at der sidder et andet menneske på den anden side af skærmen, også når du ikke forstår. 

Kære alle!

På torsdag byder gruppechatten på et rigtig spændende, men også udfordrende, emne, nemlig sugardating og prostitution. Dette område kan for nogle virke meget fjernt, og som noget man kun konfronteres med i film. Det er dog lidt mere udbredt blandt unge, end man måske skulle tro - helt op til 1-2% af 15-17 årige danske unge anslås nemlig at have modtaget betaling for seksuelle ydelser. 

Hvad er prostitution og sugardating? 

Prostitution defineres generelt som handel med seksuelle ydelser, dog det vekslet meget, hvad man betegner som en seksuel ydelse, og hvad man regner for en betaling. De fleste vil nok tænke, at prostitution er, når man sælger sex for penge. For mange kan dette også virke ret simpelt, og man tænker måske, at det altså først er prostitution, når der er samleje og penge involveret. Men hvad hvis man bytter sex for eksempelvis en rejse eller gaver? Og hvad hvis man slet ikke ser det som en handel, men mere bare som en aftale at man bytter sex for gaver? Lige så snart der er tale om en form for udveksling, hvor seksuelle ydelser (eks. handjob eller blowjob) byttes for noget (eks. gaver, adgang til diskoteker, overnatning), vil det gå ind under gråzoneprostitution. Det er slet ikke så let at trække grænserne for prostitution op, og for nogle virker det måske som en god mulighed at få dyre gaver og hotelophold. Sugardating er et forhold, hvor der er stor økonomisk forskel mellem de to involverede, og hvor den ene får dyre gaver, rejser og lignende af den anden. Selvom dette kan virke ret harmløst og måske endda som en fin aftale, kan det stadig have konsekvenser, som kan være rigtig svære at se, når man står midt i det. Har alt dette fanget din interesse, kender du personligt til det eller er du i tvivl om, hvad der egentlig er okay, så kom forbi gruppechatten på torsdag til en spændende snak. 

Hjælp og rådgivning

Vi er så heldige at få besøg af en gæsterådgiver, der ved en hel masse om lige præcis dette emne, hun skriver: 

Jeg hedder Christina, og jeg er både koordinator, rådgiver og underviser på RedenUng. Jeg er sexolog af uddannelse.

På RedenUng hjælper jeg unge med de problemer, som de oplever med f.eks. sugardating eller digitale sexkrænkelser.

Jeg hjælper også ofte skoleelever, der skal skrive om sugardating eller prostitution.

På RedenUng kan man finde flere forskellige muligheder for rådgivning, men også en masse information om prostitution, gråzoneprostitution og sugardating. 

Pas på hinanden

Lige præcis dette emne kan være rigtig let at have holdninger til uden selv at have prøvet noget af det, og det må man selvfølgelig gerne. Dog kan det hele se helt anderledes ud for én, der måske har prøvet det, overvejet det eller står midt i det. Så husk at passe på hinanden og mød hinanden med interesse for at forstå den andens synspunkt - og med masser af kærlighed som altid. 

Vi ses i chatten torsdag!

Rådgiver Sophie

Kommentarer

Er det i aften?

130

Hej Anonym

Ja, det er i aften at Rådgiver Sophie får besøg af Reden Ung. Chatten er åben fra kl.18-21.

Kærlig hilsen

Rådgiver Signe

111

Tak. Det bliver svært at tale om!

135

Det er virkelig sejt at du gerne vil tale om det. Ofte så er de sværeste ting, nemlig de vigtigste at få talt om, og her i gruppechatten vil du møde støtte fra både de andre unge og rådgiverne. Så husk, at selvom det er svært, så er du ikke alene <3

Kærlig hilsen

Rådgiver Signe

119

hvad betyder det

97

Hvor mange prostituerede kvinder kan man købe for 12.000.000 kr?

26

Hej med dig

Jeg kan desværre ikke give et klart svar, men jeg kan komme med et spørgsmål til dig - er det overhovedet muligt at sætte en pris på et menneske?

Mvh. Rådgiver Signe

26

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program