Lærere, forældre, at blive voksen og elefanter

blogindlæg

Lærere, forældre, at blive voksen og elefanter

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 6 år 10 måneder siden

Kære alle

Tak, for en god aften i går i den ekstra gruppechat. Det var fedt at se så mange i denne ekstra chat, der var 21 unge forbi chatten. Vi snakkede om lidt forskelligt, hverdagstanker men også de lidt større ting, som fylder. Der blev snakket om dyr, rejser og hvilke dyr, der er sjove at tegne. Vi snakkede også lidt om de voksne man har i sit liv, og for eksempel hvad en god lærer er. Her sagde en ung: En, som ikke kun tager sig af eleverne fordi de bliver betalt, men fordi de faktisk holder af dem. Og det er helt klart det vigtigste hos en lærer! Det synes jeg var super vigtigt, for det betyder så meget at blive mødt med ægte interesse. Dette gælder ikke kun fra lærere, men særligt også i andre sammenhænge. Mødet med kommunen, en sagsbehandler, en støttepædagog, eller en anonymt chatrådgivning bliver også en helt anden oplevelse, når man mødes med interesse. Her er I også med til at skabe en ægte interesse for hinanden og for dem, I møder i gruppechatten, og det er en rigtig god egenskab. 

At blive voksen for hurtigt

Hvornår er man egentlig voksen? Er det når man pludselig er flyttet hjemmefra og skal købe ind selv? Er det det øjeblik man fylder 18 år? Er det først, når man engang selv får børn? En ung skrev: Jeg har det lidt blandet med at blive voksen. På den ene side glæder jeg mig sygt meget til at komme ud af skolen og lave hvad jeg egentlig vil, men på den anden side er jeg skrækslagen for at blive 18, for jeg vil egentlig bare være barn.

Nogle børn bliver presset igennem barndommen alt for hurtigt. De bliver tvunget til at tage voksne roller på sig, mens de egentlig stadig burde være børn. Det er urimeligt, at det skal være sådan, for alle børn fortjener kærlighed og en god barndom. En ung sagde: forældre skal altså ikke gøre deres børn ondt, men i stedet gøre dem glade og lykkelige. Det er så vigtigt, at man får hjælp til de ting, der er for store til, at man kan klare det selv. I er enormt dygtige til at hjælpe hinanden og dele jeres erfaringer i gruppechatten, og det tror jeg, betyder rigtig meget. Som en ung nævnte flere gange, så er Børnetelefonen et rigtig godt sted at snakke med nogen og få hjælp, de har både chat, brevkasse og telefonlinje - læs mere her.  

Kærlighed til alle 

Her et lille slutcitat fra en sød ung, der sendte så meget kærlighed i går: 

*Kigger i sin taske efter et hjerte at dele med x*

Ops!

*Der gik hul i tasken og alle hjerterne faldt ud*:

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥♥ ♥ ♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥♥ ♥

Der er gruppechat allerede igen på torsdag, hvor emnet er hemmeligheder i familien. Det kan være et voldsomt emne, men et der er meget vigtigt at snakke om. Læs mere om torsdag her. Emnet er en del af samarbejdet med Projekt BRUS, som hjælper børn og unge i familier i med rusmiddelproblemer (de har for eksempel også en anonym chat) - læs mere her

Tak for en god chat!

Kærlige hilsner

Rådgiver Sophie

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Kommentarer

min elefant hihi :)

351

Lige præcis, Adrian! :) 

Kram

Rådgiver Sophie

308

ej sophie du skal i skole igen det hedder ikke fandt ud men faldt ud :)

338

Haha, det har du helt ret i, Adrian! Ups altså ;') 

386

Kan du ikke os være med på chatten i aften Sophie du skal :))

321

Kære Adrian

Jeg ved at Sophie glæder sig til at chatte med jer igen, men det gør jeg nu også :) Og det skal nok blive rigtig spændende i aften. 

Kærlig Hilsen

Rådgiver Signe

360

Hvor sødt :)

320

hvad er gruppechat

351

Hej sofiee, 

Gruppechatten er en chat, hvor unge kan snakke sammen helt anonymt sammen. Der er altid mindst én voksen rådgiver med, og nogle gange er der temaer. Der er chat hver torsdag fra kl 18 til 21 - kom endelig forbi! :) Du kan se programmet for de kommende gruppechats her

Kærlig hilsen 

Rådgiver Sophie

347

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program