Sex

brevkassespørgsmål

Sex

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 6 år 5 måneder siden

Hej Jeg ville gerne have SEX men er kun 13 år Hvad gør jeg jeg har onaneret det hjælper ikke HJÆLP

Svar: 

Kære du

Når man er 13 år er det helt almindeligt at man er virkelig nysgerrig på sex. Det er helt normalt, at er liderlig hele tiden. Mange onanerer rigtig meget i teenageårene, og det er også helt naturligt. 

Jeg kan godt forstå, hvis du har virkelig meget lyst til sex. Samtidig tror jeg det er vigtigt at du ikke presser for meget på, for at det skal ske lige nu. Man kan nemlig sagtens være vildt liderlig, og have vildt meget lyst til sex, uden at være rigtig klar. 
Langt de fleste 13-årige føler sig meget ofte liderlige. Lang de fleste 13-årige har lyst til sex. Alligevel er det mindre end 30 procent af alle danske unge der har sex første gang før de bliver 16 år. Det fortæller måske meget godt noget om, at man sagtens kan have lyst, uden at det betyder at man skal have sex. 

Det er svært at sige præcis hvornår man er klar, men jeg tænker noget af det vigtigste er, at man har en partner som man føler sig rigtig tryg ved. Det kan være en kæreste, eller en ven som man kender godt og stoler på. For de fleste er det nok en kæreste.  

Jeg har snakket med mange unge, som havde den første gang, til en fest, med en tilfældig partner. Det er meget få af dem, der har synes det var en god oplevelse. For de fleste er det langt bedre at vente til man finder én man er rigtig tryg ved. Så kan man nemlig slappe bedre af, og give sig mere hen til oplevelsen. 

Det er super fedt at du har prøvet at onanere. Onani kan være en rigtig god måde til at lære sin krop, og sin seksuelle lyst bedre at kende. Måske har du allerede prøvet at finde nogle gode måder at onanere på. Måske har du endda fået en orgasme? Ligesom med så meget andet, så er onani også noget man kan øve sig på, og blive bedre til. Hvis du synes at onani er blevet kedelig, er det måske bare fordi du trænger til at afprøve nye metoder. 

Prøv at gå lidt på opdagelse på nettet. Hvis du googler gode råd til onani for piger er der masser af gode tips og tricks til hvordan du gør onani mere spændende, og ret så vildt. Det med sex, skal nok komme. Det er jeg sikker på. Men mit råd er at du ikke forsøger at presse for meget på, og dermed kommer til at få en dårlig oplevelse. Lad det ske, helt naturligt, når den rigtige partner er der for dig. Når du kan have den første gang med en partner du er tryg ved, og på et trygt sted. Så er der en stor chance for at det bliver en god og dejlig oplevelse. 

Mange hilsner
Maya

 

 

Mayas billede
Maya fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program