ER JEG GRAVID?!

brevkassespørgsmål

ER JEG GRAVID?!

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 6 år 6 måneder siden

Jeg har taget p piller i ca 2 måneder nu, og jeg har lige haft sex med min kæreste for første gang. Min kæreste og jeg brugte ikke kondom, hvilket jeg fortryder! Jeg står i denne forfærdelige situation - jeg er rædselsslagen, for jeg tror, jeg er gravid. Vi havde sex for et par dage siden. Mit underliv irreterer, og jeg har haft en lille smule kvalme, men jeg er også lidt syg, så det kan være grunden til kvalmen. Jeg har udflåd, men kan det være fordi, jeg snart skal have min blødning? Eller er det tegn på, jeg er gravid? Vil også lige høre, hvis jeg nu er blevet gravid, vil jeg så alligevel få blødningen i de pille frie dage (altså de 7 dage)? Jeg har ikke mærket, at han er kommet i mig, men nu når det er min første gang, så ved jeg heller ikke hvordan det mærkes. Så han er sagtens kunne være kommet i mig. Og har i nogle råd til mig? Knus, håber i kan hjælpe mig!

Svar: 

Hej.

Jeg vil prøve at svare på dine spørgsmål et af gangen.

Såfremt du har taget dine p-piller korrekt, er der meget lille risiko for at du er gravid. Dette også selvom du har taget p-piller i meget kort tid. P-piller er en af de bedste måder at undgå at blive gravid på, de beskytter dog ikke mod seksuelt overførte sygdomme.

For at blive gravid skal I have sex omkring en ægløsning. P-piller virker bl.a. ved at forhindre ægløsning, hvorfor at det også er usandsynligt at du er gravid. P-piller virker også ved at påvirke slimhinden i din livmoder, så et evt. befrugtet æg ikke kan sætte sig fast og udvikle sig, og gør slimen i livmoderhalsen sej og uigennemtrængelig for sædceller.

Du skriver, at dit underliv irriterer. Dette er normalt efter at have haft sammenleje første gang. Dette kan være på grund af at jomfruhinden er blevet brudt, og der kan være kommet nogle små rifter i skeden. Med tiden går det mindre ondt at have samleje.

Med hensyn til kvalmen, er det igen højst sandsynligt ikke fordi du er gravid. Graviditetskvalme starter gerne først senere i en graviditet, og mange kvinder mærker ikke de er gravide den første måned. Således starter kvalmen for det meste mellem 4-7 uger efter man er blevet gravid. Således er det måske fordi du er lidt syg, eller måske er det fordi din psyke spiller dig et pus, nu du skriver du er rædselsslagen.

Udflåd er normalt at have efter sex. Dette er der forskellige grunde til. Bl.a. hvis din kæreste er kommet, og du ikke har været på toilet umiddelbart der efter. Det kan dog også være fordi du snart skal have almindelig menstruation. 

Ad blødning: For mange kvinder oplever de ingen blødning når de er gravide. Dog kan man have små blødninger, uden at det påvirker fosteret. Det er dog usandsynligt at du har regelmæssig blødning når du er gravid.

Alt i alt er det usandsynligt at du er gravid. Dog er det en god ide at tage en graviditetstest, såfremt din menstruation ikke starter på det tidspunkt den plejer. En graviditetstest kan købes i de fleste butikker. Du kan ikke tage en graviditetstest lige efter samleje, da den ikke vil være positiv endnu. Det er derfor du først skal tage den, hvis din menstruation udebliver.

Håber ovenstående kunne hjælpe.

Mvh Nichlas

Nichlass billede
Nichlas har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program