Mens

brevkassespørgsmål

Mens

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 6 år 6 måneder siden

Hej.

Jeg har et spørgsmål. Jeg fik min mens for ca. et halvt år siden. Den har selfølgelig været ureglmessig og bla bla bla. Men jeg fik min mens d. 19 august (sluttede 24. - 25. ca.). MEN jeg fik min mens IGEN d. 2. september?! Jeg ved min søster også har det nu. Kan det være jeg er ved at "omstille" til at få på samme tid som hende?? I så fald forsætter min mens så med at gå efter det jeg har nu eller det jeg havde "sidst" hvis man kan sige det? I dag er det d. 4. Og det er så småt allerede ved at slutte... Hjælp mig! 

Svar: 

Hej!

Jeg kan godt forstå din forvirring, men jeg tror at alt er som det skal være!

De første 1-2 år er det meget almindeligt at menstruationerne er uregelmæssige. I puberteten ændrer sig balancen af kvindelig kønshormon, og når kroppen har vænnet sig til det, ændrer sig hormonerne på samme vis hver måned og menstruationerne kommer med stort set det samme antal dages mellemrum. Her får en kvinde ægløsning typisk cirka hver 4. uge og typisk 2 uger efter ægløsning kommer menstruationen.

Menstruation er blod og væv inde i livmoderen, som kroppen skiller sig af med når ægget fra ægløsningen ikke er blevet befrugtet med en sædcelle. Indimellem kan vores hormonniveauer komme ud af balance, og så kan æggestokke og livmoderen misforstå signalerne, og tro at menstruationen ska afstødes med kortere eller længere mellemrum. De fleste gange finder kroppen tilbage til den rigtige rytme af sig selv.

Med alt det sagt så skal du sikkre dig at du ikke er gravid. Hvis du har været sammen med en fyr så tag en graviditetstest!!

 

Mvh

Rebecka

Rebeckas billede
Rebecka har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program