Menstruation

brevkassespørgsmål

Menstruation

brevkassespørgsmål af
Ukendt
15 år
Oprettet 6 år 11 måneder siden

Hejsa, jeg er en pige på 15 et halvt. Jeg er lidt bekymret for min menstruation, fordi jeg har ikke fået den endnu.. jeg glæder mig ikke til at få den men, jeg er lidt bekymret... Jeg har haft hår under armene i et år snart, jeg har haft udflåd i 2 et halvt år. Jeg har "store" bryster. Men mine hofter er ikke særligt brede. Jeg er 174cm og vejer 66kg, jeg syntes selv jeg vejer for meget, men jeg er ikke overvægtig på nogen måde. Min mor fik menstruation da hun var 14år, så jeg er nervøs for om det kommer? Og hvornår det kommer? 

Svar: 

Hejsa

Tak for dit spørgsmål.

Du behøver ikke at bekymre dig. Det du beskriver er nemlig fuldstændig normalt. Menstruation er en del af de kropslige forandringer som udgør puberteten hos piger. De øvrige omfatter bl.a. at brysterne vokser, kønsbehøring (og armhule) og typisk også en ændring af fedtfordeling.

I din beskrivelse af dig selv er flere af disse karakteristika jo opfyldt, og derfor kan du være sikker på at menstruationen kommer på et tidspunkt. Jeg kan desværre ikke give dig et svar på hvornår det så er, men bare sige at du er helt normal og ikke behøver bekymre dig. Det har i hvert fald intet at gøre med din vægt som du selv nævner, den er fuldstændig normal og jeg mener ikke du vejer for meget i forhold til den højde du har.

Med venlig hilsen

Mads

Madss billede
Mads fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program