Menstruation

brevkassespørgsmål

Menstruation

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 7 år 1 måned siden

 

Jeg fik min første menstruation tidligere i dag, og selvom jeg tror at jeg har nogenlunde styr på det hele (via nettet haha) har jeg stadig et spørgsmål

Altså alle de gange jeg har været på toilettet i dag, har papiret altid været fyldt med blod når jeg har tørt mig. Der er mere blod på papiret end der er i bindet. Og det mener jeg ikke at jeg har læst nogen steder at det burde. Så er det normalt? Og vil det altid være sådan eller er det kun de første par dage?

Svar: 

Hej med dig

Jeg forstår godt, hvis du har nogle spørgsmål, når du lige har fået sin første menstruation. Det er noget nyt, så det er klart du lige skal vænne dig til det. Ift. dit spørgsmål så er der slet ikke noget galt, det virker som om det forløber normalt, selvom du har mere blod på toiletpapiret end på bindet. Det kan evt. skyldes at man ligesom "lukker" op, når du tisser. Men det skal du ikke være bekymret for. Det er ikke sikkert det fortsætter med at være på samme måde, da menstruationen i starten er lidt uregelmæssig for de fleste. Det kan være det fortsætter et par dage, hele ugen eller vil være sådan nogle gange. Det er svært at sige, da menstruationen i starten kan blive mere eller mindre kraftig. Det kan vi desværre ikke selv bestemme, men heldigvis kan du tilpasse dig ved at bruge bind af forskellig styrke, hvis det bliver relevant.  

Det kan være du får andre eller flere spørgsmål undervejs. Så er du selvfølgelig velkommen til at skrive igen hvis du har lyst. Så vil vi selvfølgelig svare så godt vi kan.  Du kan også læse meget mere om menstruation og de spørgsmål, som mange andre har haft på siden her. Jeg tænker også det kunne være rart for dig, at have en at spørge hvis du blev i tvivl og noget. Kunne du fx forestille dig at snakke med dig mor om det? Husk på hun har været igennem det samme og sikkert vil være glad for at du kan bruge et par råd i ny og næ. Det er en tanke, som du kan overveje, ellers så går dine veninder og andre piger på din alder gennem præcis det samme. Så dem tænker jeg også sagtens ville kunne hjælpe hvis du får brug for det.   

De bedste hilsner Maria 

MariaFPs billede
Maria har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program