Orgasme? Hvordan?

brevkassespørgsmål

Orgasme? Hvordan?

brevkassespørgsmål af
orgasme?
16 år
Oprettet 7 år 1 måned siden

Hej! 

Jeg er har et par spørgsmål:

Hvordan får en pige en orgasme?

Hvordan reagerer kroppen?

Hvad sker der under orgasmen?

Hvad er HELT præcis en orgasme?

Hvordan indeånder man når man har en orgasme? 

 

Svar: 

Kære dig

Sikke en masse gode spørgsmål du har. Jeg vil gøre mit bedste for at svare på dem. 

1. Hvordan får en pige orgasme: En pige kan få orgasme på forskellige måder. Den mest hyppige er klitoris, og den kommer ved stimulering/berøring af klitoris. Hvis du er i tvivl om hvor klitoris sidder, så har jeg et link til et billede af hvor du kan finde den henne. Du kan evt. bruge et spejl næste gang du er i bad eller onanerer og tage et kig på dig selv dernede. Selvom det måske lyder lidt mærkeligt, så kan det faktisk give en ret god fornemmelse af ens krop og det kan gøre det nemmere at få en orgasme. Men som sagt findes der også andre måder at opnå orgasme på. Næst efter klitoris orgasmen, kommer skede-orgasmen. Skede-orgasmen handler egentlig bare om at du får orgasme ved at stimulere skede, f.eks. som når man dyrker sex. Det kan være svært at få en skede-orgasme, og der er mange kvinder som har nemmest ved at få klitorisorgasme. Det handler særligt om at man skal slappe helt af, og følsomheden er også forskellig fra kvinde til kvinde. Nogle får orgasme ved at stimulere brystvorterne, andre ved at stimulere endetarmen (numsehullet), andre igen får det ved at stimulere det der hedder G-punktet. G-punktet sidder ca. 2-5 cm oppe i skeden, og det er for mange lidt svært at finde g-punktet. Du kan prøve at mærke efter med en finger, og se om du kan ramme.  

2. Hvordan reagerer kroppen: Helt konkret så er en kvindelig orgasme nogle sammentrækninger i musklerne i kroppen - særligt dem omkring underlivet. Nogle gange varer de kun kort tid, andre gange varer de længe. Der er derfor stor forskel på orgasmer og hvordan de føles. Der kan være forskel fra person til person, men der kan også være forskel fra gang til gang. En orgasme giver en varm og dejlig følelse i kroppen og mange oplever også at de bliver ekstra følsomme omkring kønsorganerne og omkring erogene zoner bagefter.  

3. Hvad sker der under orgasmen: Jeg tyder det her spørgsmål, som at du gerne vil vide hvordan det føles når man får en orgasme. Det kan være rigtig svært at svare på, fordi det kan føles forskelligt fra person til person og sågar fra gang til gang. Mange oplever, at de kan mærke at kroppen på en måde "bygger op" til at de får en orgasme - det vil sige, kroppen bliver mere og mere varm og det begynder måske at prikke lidt helt nede i fødderne. Der er nogle der mener, at hvis man er i tvivl om man har fået en orgasme, så har man nok ikke. En orgasme kan komme hurtigt og være hurtigt væk igen, og nogle gange kan det vare i længere tid (3-5 sekunder). For mange gælder det, at en orgasme er en intens følelse, som man ikke oplever uden at lægge mærke til den. Hvis man får en klitorisorgasme kan det ske at ens klitoris bliver øm og hævet. Det er fordi at blodet samler sig i klitoris - det går over igen efter lidt tid uden berøring. Der er også nogle kvinder som kan få flere orgasmer i træk. 

4. Hvad er HELT præcis en orgasme? De tre foregående spørgsmål beskriver meget godt hvad en orgasme er, men som sagt, så kan følelsen af orgasme ændre sig fra person til person og gang til gang. Kort sagt er en orgasme en meget behagelig følelse i kroppen når man onanerer eller har sex. Du kan læse mere om orgasme her

5. Hvordan indeånder man når man har en orgasme? Når man onanerer eller dyrker sex kan man godt blive forpustet fordi pulsen stiger, så dit åndedrat kan godt være lidt hurtigt når du får orgasme. Der er også nogen som nyder at holde vejret når de får orgasme, fordi det hjælper dem til at holde orgasmen i længere tid. Der er også nogen som skriger når de får orgasme, og så er der nogen som ånder helt normalt. Det er meget forskelligt.

Jeg håber du føler dig lidt klogere på hvad en orgasme er, og ellers må du gerne prøve at skrive igen. Jeg kan også anbefale dig at tage et kig på sexlinien.dk, hvor du kan læse mere om onani, sex og orgasmer. 

Gode hilsner,

Signe

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program