Uddannelse

brevkassespørgsmål

Uddannelse

brevkassespørgsmål af
Oliver
14 år
Oprettet 7 år 2 måneder siden

Hej Cyberhus!

Jeg er en 14 årig dreng der går i 8. Klasse

Vi har fået at vide at vi skal vælge hvad vi vil efter 9. klasse

Der er bare et problem.

Jeg har nærmest 1000 ideer og kan ændre min mening som et lyn

Jeg ser det som et problem, fordi at jeg aldrig kan være 100% sikker på hvad jeg vil efter 9. klasse.

Lige nu vil jeg gerne være Pædagog, men i sidste uge ville jeg gerne være Software udvikler.

Har i nogle ideer til hvordan jeg kan forblive ved min "Pædagog Drøm"? 

Jeg vil gerne være pædagog fordi at jeg var en del af legepatruljen i 6. klasse. Der var altid den her dreng som hed Simon, han gav mig altid et kram, og han så virkelig op til mig og var glad når jeg var der. Fordi at han også stolte på mig

Derfor tænkte jeg at jeg gerne vil være pædagog pågrund af den oplevelse jeg havde i 6. klasse

Svar: 

Hej med dig

Jeg forstår godt, at det kan svært sådan lige at beslutte nu hvad man vil arbejde med resten af sit liv. Det kan synes som en stort valg og som om du nu afgør hele din fremtid. Men jeg vil samtidig sige, at du ikke behøves at lægge dig fast på hvad du vil arbejde med nu, da det nu handler om hvilken gymnasial uddanelse du vil tage.

Hvis du fx vælger at gå på enten det almene gymnasie - STX, HTX eller handelsskolen kan du stadig senere søge ind på både pædagog uddannelsen eller læse til software udvikler. Jeg tror der er mange som dig, der har mange forskellige interesser og svært ved at sige hvad de vil arbejde med. Jeg tænker om der er en speciel grund til at du helst vil blive ved din "pædagog drøm"? ville det ikke være lige så godt hvis du endte med at arbejde med sofware udvikling?

Jeg tænker ikke at det behøves at bestemmes nu og det hjælper dig måske med at acceptere det, hvis du husker på at du ikke SKAL vide det nu. Der er ikke mange på 14 år som ved hvad de vil arbejde med resten af livet. Det er selvfølgelig dejligt at gå om drømme og forestille sig forskellige muligheder, men det er ikke et krav at du kun drømmer om én ting. 

Jeg tænker derfor nu det handler om for dig og finde ud om hvilken gymnasial uddannelse du vil vælge. Husk på at dit valg heraf ikke er bestemmede for resten af din fremtid. Ligegyldigt hvilken du vælger vil alle mulighederne gøre at du lærer en masse og være af stor værdi for dig. Det gør heller ikke noget, at du over for din studievejleder giver udtryk for din tvivl og tanker. Det er de vandt til at høre og jeg tror dermed han/hun kan hjælpe dig med at skabe overblik og fokus på den beslutning som det handler om nu. 

Jeg håber du kunne bruge svaret, ellers er du selvfølgleig altid velkommen til at skrive igen!

Vh Maria. 

MariaFPs billede
Maria har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program