Menstruation

brevkassespørgsmål

Menstruation

brevkassespørgsmål af
Mig
19 år
Oprettet 7 år 3 måneder siden

Hejsa! 

Jeg er en pige på 19, snart 20 og har haft min mens siden 7 klasse. jeg tåler ikke p-piller, og bruger derfor spiral, men fordi jeg heller ikke kunne tåle det blev den fjernet, derfor bruger jeg intet lige nu udover kondom, hvis jeg skal være sammen med nogen. 

Når jeg får min menstruation får jeg virkelig VIRKELIG voldsomme smerte, så vilde smerte, at jeg hverken holder ud at ligge ned, sidde, stå eller dyrke motion. Jeg døjer også med kvalme og har ondt helt nede i mine knæ, når jeg har min periode, hvilket jeg altså ikke forstår? ved i noget om det? 

Jeg har snakket med min læge som ikke rigtigt kan forstå og give mig svar på det. Svaret lød bare på 'det var da mærkeligt'. 

Udover det første spørgsmål, så har jeg et andet. jeg har altid har regelmæssig menstruation, men efter jeg fik fjernet min spiral blev den virkelig uregelmæssig.. jeg kunne blandt andet gå i 2 måneder uden nogen menstruation, hvordan det? 

Mvh. mig :)

Svar: 

Kære du,

 

Tak for din mail. Det lyder da bestemt ikke rart!

Rigtig mange piger i din alder har problemer med svære menstruationssmerter. Smerterne kommer af at din livmoder trækker sig sammen, når du har menstruation. Mange får ledsagesymptomer, som du også beskriver - bl.a. kvalme og ondt i ryggen. Knæene har jeg heller ikke tidligere hørt om, måske det er udstrålende smerter fra ryggen?

For mange piger kan det lindre at dyrke motion, for eksempel bare at gå en lille tur. Hvis du har en varmepude, kan det også lindre smerterne. 

Såfremt smerterne påvirker din hverdag i en sådan måde, at du ikke kan gøre ting du plejer, så synes jeg, at du skal tage til din læge igen og få noget smertestillende. Man kan også godt få panodil og ipren i håndkøb, men jeg synes, at du skal have din læge med på sidelinien. 

I forhold til menstruationen er det ganske normalt at den i en periode er uregelmæssig, specielt ved skift af prævention. 

Håber du kan bruge svaret.

Venligst,

Lise

LiseLs billede
Lise har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program