I tvivl

brevkassespørgsmål

I tvivl

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 7 år 4 måneder siden

Okay, dette bliver nok et langt brev, bare så i er advaret.

Jeg starter bare med at sige, at jeg aldrig har været god til at få venner. Jeg ville ønske at jeg vidste hvad jeg gør forkert. Nåmen, for ca. et år siden begyndte jeg at blive gode veninder med 2 piger fra min klasse. Vores venskab gik helt fint i starten, jeg tror vist nok at vi alle 3 havde det godt med hinanden. Men altså, nu er der kommet noget "bøvl" 
Der har for det første været en periode hvor de begge følte sig som det "tredje hjul" og var sure på hinanden. Det har vi heldigvis fået løst nu. 
Men altså jeg er begyndt at tvivle lidt på, om de overhovedet er sammen med mig fordi de vil. Jeg er virkelig glad for vores venskab, men er ikke sikker på, om de føler det samme. Eller i hvertfald den ene af dem, lad os kalde hende "L" (Det har ikke noget at gøre med hendes navn, det er bare et tilfældigt bogstav) nåmen, jeg er usikker på om hun stadig "vil" det her venskab ligeså meget som i starten. Jeg griner stadig med hende osv. Men det er kun til hverdag. (I skolen) Altså vi er stort set aldrig hjemme hos hinanden, det er kun sket et par gange. Og når der så kommer nogle skolefester eller lignende føler jeg, at hun fuldstændig ignorerer mig. Fx. en "80'er" fest vi havde for en måned siden ca, hun dansede kun med de andre piger og jeg havde faktisk rigtig svært med at komme i kontakt med hende overhovedet. Og så for kun et par dage siden, holdte vi julemarked. Der fulgtes vi så med en anden pige fra vores klasse og endnu engang, blev jeg fuldstændig ignoreret. Det føles som om, at hun kun er sammen med mig fordi hun ikke har andre fra klassen at gå sammen med til hverdag (Hun har også selv haft svært ved at få venner) og jeg har forsøgt at overbevise mig selv om, at jeg sikkert bare overdriver og er bange for at blive ensom igen. Men gang på gang beviser hun, at hun kun gider mig til hverdag. Det føles det ihvertfald meget som om. Og det sårer mig virkelig meget. Jeg har også tænkt på, at tale med hende om det, men hun er typen som virkelig let bliver fornærmet eller sur. Har også engang prøvet at starte en samtale om det, men så snart jeg bare nævnte det, benægtede hun det hurtigt. Jeg kan mærke, at jeg selv faktisk bliver mere og mere sur på hende for hver dag der går. Jeg har bare ikke mod nok til at sige hvad jeg føler. Idag fx, var jeg simpelthen så indebrændt, (hun havde ikke rigtig gjort noget, men kom bare til at tænke på alle de gange hun havde ignoreret mig) og hun blev simpelthen så irriterende at høre på til sidst, at jeg ikke kunne vente med at få fri.. 

Jeg har tænkt på at prøve at få nogle nye venner i klassen og få nogle nye mennesker at gå sammen med, men som sagt, er jeg ikke så god til at få venner. Der er et par andre piger som jeg taler godt med, men de 2 er allerede meget tætte og tit føler jeg, at når jeg prøver at være sammen med dem, kan jeg godt virke klistrende. 

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Jeg er virkelig i tvivl, om "L" holder af mig, eller om hun bare bruger mig. 
Har i nogle gode råd?

Svar: 

Kære dig...

Tak for dit brev. Det er helt okay at skrive et langt brev. Nogle ting kan bare ikke skrive med få ord. Jeg vil prøve at hjælpe dig så godt, jeg kan.

Det lyder til, at du har fundet dig nogle søde veninder, som du har haft det rigtig godt med i lang tid.
Det er ofte lidt kompliceret, når man er 3 veninder, som er gode venner. Som du selv skriver, så kan én nemt komme til at føle sig som "tredje hjul". Men hvor er det flot, at I har fået løst det problem! Det er ikke altid lige til. Men det siger nok lidt om, hvor gode venner I er. 

Jeg kan godt forstå dine frustationer omkring din veninde "L". Det er aldrig særlig fedt at føle sig overset og ignoreret, især ikke af en af sine gode veninder. Vi ønsker alle at blive hørt og set, og lukket med ind i fællesskabet, især sammen med dem, vi holder af. Du fortjener bestemt at blive behandlet godt og værdsat af din veninde lige så meget som alle andre. 

Du skriver, at du er i tvivl om, hvorvidt din veninde holder af dig eller om hun bare bruger dig. Jeg kan godt forstå, du kommer til at føle sådan. Det virker lidt til, at hun kun vil dig, når de andre ikke er tilgængelige. Og sådan burde det jo ikke være. 
Du har prøvet at starte en samtale med hende, men lige så snart du nævner noget, benægter hun det hele. Nogle gange når vi bevidste om vores fejl, er vi hurtige til at benægte det hele, så vi ikke skal føle skyld/ansvar for det, vi har gjort. Så et eller andet sted, tænker jeg, at din veninde måske godt er klar over, at hun er kommet til at skubbe dig væk. Det kan også være, det er svært for hende at finde mod til at sige, hvad hun føler og hvorfor hun gør, som hun gør. Selvom jeg ved, det er svært, sikkert for jer begge to, så synes jeg, du skal overveje, at I skal tage en snak sammen og få sat ord på jeres venskab og hvordan I har det med hinanden. Du skriver, at I kun er sammen henne i skolen. Det kan være, du skal invitere hende med hjem en af dagene, måske til lidt julehygge, så I har noget at lave sammen. Når du føler stemningen er god og tryg, kan du stille og rolig åbne op for samtalen og fortælle hende, hvad det gør ved dig, når hun er sammen med andre og ignorerer dig. Det er selvfølgelig et langskud, og jeg kan ikke love dig, at det vil give pote, men jeg synes, det er vigtigt, at I får sat ord på jeres venskab, og at du gør hende opmærksom på, at det fylder meget i din hverdag når du bliver skubbet væk og holdt uden for. 

Du skriver også, at du har tænkt på at få nogle nye venner i klassen. Jeg synes, det er en rigtig flot overvejelse. Nogle gange når man er i en svær periode af ens liv, er det en mulighed for at skabe forandring. Denne forandring kunne være at få nogle nye venner fra klassen. Det er selvfølgelig forståeligt, at det er en svær og hård periode for dig lige nu, hvor du føler dig såret og glemt. Det virker måske ikke som den bedste motivation til at skulle ud og skabe nye venskaber, men det åbner nogle døre op for, at du kan bruge din energi på nogle andre end din veninde "L", og få en følelse af at høre til og være velkommen ved at skab nye relationer til de andre i klassen. Du nævner, at der er to andre piger i klassen, som du taler godt med. Selvom de er meget tætte, så tænker jeg, det er en mulighed for at skabe et godt venskab med dem alligevel. Det er dog vigtigt, at du ikke virker desperat, og at du giver dem lov til at være sammen med hinanden, så du ikke, som du selv skriver, bliver alt for klistrende. 

Jeg håber, I finder ud af det sammen, dig og "L". At føle sig alene og udenfor er ikke sjovt. Det kan være rigtig hårdt og svært, og det burde ingen gå igennem. Hvis du har brug for snakke lidt mere om dit venskab til "L" eller om, hvordan du kommer i snak med de andre fra klassen, så er du velkommen på vores chat. Chatten har åben mandag-onsdag kl. 14-17, og tirsdag-torsdag kl. 18-21. 

 

Rigtig meget held og lykke her fra.
Og glædelig jul og god nytår!

Knus Anna

 

 

 

 

 

AnnaIMs billede
Anna fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program