HJLÆP!

brevkassespørgsmål

HJLÆP!

brevkassespørgsmål af
FC
18 år
Oprettet 7 år 7 måneder siden

Hej
Jeg er en 18 årige pige som går på gymnasium.
Det har nu stået på i flere år cirka 6 at jeg har ondt i venstre side af brystet. Det gør virkelig ondt og nogen gange har jeg svært ved at trække vejret, jeg bliver nød til at holde mig stille indtil det går væk igen, før i tiden kom det ret tit, nu kommer det meget sjældent, men nu har jeg også ondt nogen gange i nederste del af min mave. Jeg er virkelig bange. Jeg har søgt på det, men det eneste der står er at jeg enden lide af hjerte-kar-sygdom eller har hjertekrampe? Men er jeg ikke lidt for ung til den form for sygdom?
Nogen gange kan jeg også have ondt i min venstre arm, men det kan sagtens være fordi jeg har sovet forkert på den , håber jeg. Jeg er altså virkelig bange. Jeg dyrker ikke sport, men har selvfølgelig idræt, og har ingen problem der, jeg cykler også til skole, men det lige så snart jeg ikke bevæger mig, altså sidder/lægger stiller.
Hjælp!

Hilsen mig

Svar: 

Kære du

Jeg kan godt forstå at du bliver bang når du mærker noget i brystkassen. De fleste vil også tænke med det samme at der er noget med hjertet. Det er ikke sandsynligt i din alder, som du selv siger. Når unge mennesker mærker smerter i brystkassen så plejer det at være muskelkramper mellem ribbenene og ikke hjertet.

Den eneste måde at være helt sikker på det er dog at snakke med din egen læge, som vil kunne stille uddybende spørgsmål og undersøge dig hvis han/hun synes det er nødvendigt. Det er nok det der skal til for at give dig ro omkring dine smerter. Pas godt på dig selv.

Mange hilsner

Lise

LiseJs billede
Lise har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program