Højde

brevkassespørgsmål

Højde

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 7 år 7 måneder siden

Hejsa

Min højde blev målt i dag og jeg har lagt mærke til at jeg ikke har vokset overhovedet. Jeg er 182 cm høj og har fra 12 til 13 års alderen, vokset ret meget, men det er bare pludselig stoppet nu som om jeg er færdig med at vokse.

Her i februar blev jeg fortalt af sundhedsplejsken at jeg vil nå op til over 190 cm, men siden da har jeg kun vokset en cm.

Så jeg er lidt i tvivl om det her bliver min voksen højde.

Håber I kan svare mig.

Svar: 

Hej med dig.

Det med højde er svært at forudsige helt præcist. Ens højde afhænger af flere ting, og man kan sagtens vokse i ryk, forstået på den måde, at man i nogle perioder vokser meget, og i andre lidt mindre. 

Det lyder som om du har taget et ordentligt ryk da du var 12-13 år, og nu holder kroppen lige en pause. Man kan ikke vide, hvordan man vil vokse, men man er som regel helt udvokset når man er sidst i teenageårene.

Din højde afhænger også af hvor høje dine forældre er. Er de høje, kan du også godt regne med at blive høj. Er de lave, bliver du nok ikke så høj. Har du en høj far og en lav mor, så bliver du måske midt imellem.

Fordi vores kost er meget bedre end da vores forældre og bedsteforældre var børn bliver vi højere end dem. Dengang var der ikke lige så meget fokus på sund og god mad, og derfor vil os der er unge nu blive højere end dem fordi vores kroppe simpelthen har bedre byggesten i form af næring. 

Det er svært at forudsige hvor høj du bliver når du er færdig med at vokse, men det er helt sikkert, at selvom du kun er vokset én centimeter det sidste halve år, kan det sagtens være du vokser mere igen på et senere tidspunkt.

Jeg håber du kan bruge mit svar.

Hilsen Lea

Leas billede
Lea fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program