er det et overgreb?

brevkassespørgsmål

er det et overgreb?

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 7 år 8 måneder siden

Hej, er det her et overgreb eller hvad er det? og er det slemt? 

En aften efter min mor fik en blodprop kom min pap far fuld ind på mit værelse, imens min mor sov. 
Han begyndte først at slå mig 3 gange i maven, med hans hænder/knytnæve, han lagde alle hans kræfter i. 
Efter det begyndte han at tage noget af tøjet af mig. Hvor han først starter med at tage mig på brysterne, efter det gik han videre til numsen, også begyndte han at tage hans hænder/fingre op mellem benene på mig, og begyndte at kører dem frem og tilbage, gjorde han i et stykke tid! Efter han så var færdig med det, gik han ud. 

Svar: 

Kære du

Hvor er det godt at du skriver når du er i tvivl. 

Jeg er slet ikke i tvivl om at det du oplevede var et overgreb, og det er på ingen måder i orden. 

Jeg tænker ikke at man kan vurdere et overgreb som mere eller mindre slemt. Et overgreb er en handling hvor dine personlige grænser bliver voldsomt overskredet og det vil jeg altid synes er slemt. Det er selvfølgelig forskelligt hvordan vi som mennesker oplever og føler et overgreb, men sådan ude fra set tænker jeg som sagt altid at et overgreb er voldsomt og slemt. 

Jeg tænker at det også er noget der fylder en del for dig siden du skriver her i brevkassen og det kan jeg godt forstå. Det må være rigtig voldsomt at opleve at et menneske som egentlig burde beskytte én gør det modsatte, ligesom din papfar gjorde. 

Jeg synes du skal overveje at kontakte Kvisten som er et anonymt rådgivningstilbud til mennesker der har været udsat for seksuelle overgreb...og det har du. De vil også kunne hjælpe dig med at finde ud af hvor og hvordan du kan få noget mere hjælp. Både til at få snakket om den oplevelse du har haft, eller hjælp til at få stoppet overgrebene, hvis det stadig foregår. 

Mange hilsner 
Niels-Christian

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program