Holde længere

brevkassespørgsmål

Holde længere

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 7 år 11 måneder siden

Hvordan holder man længere i sengen? Jeg ville meget gerne have det at vide helt præcis hvordan det fungerer.

Svar: 

Kære dig

Jeg kan forstå at du gerne vil vide hvordan du kan holde længere i sengen, altså hvordan du kan dyrke sex i længere tid før du får udløsning, og jeg er glad for at du har skrevet ind til vores brevkasse.

Først og fremmest synes jeg at du skal vide at den gennemsnitlige tid det tager for en mand at få udløsning er under 10 min. Faktisk er det blevet målt til at europæiske mænd i gennemsnit holder ca. 6,5 min. Du skriver ikke hvor længe du kan holde, så hvis du er over 6 min, så er du allerede godt med. Når det så er sagt, så er der jo nogle gange hvor sex gerne må vare mere end 10 min, og så er det kan være godt at huske, at sex er mere end bare udløsningen. Der er både forspil, efterspil og alt det midt i mellem, og det kan betyde at sex nogle gange kan vare flere timer. Forspil kan være at I røre ved hinanden, giver massage eller oralsex (uden at du kommer). Her kan kvinden måske komme flere gange, men det kan også være pirrende at forsøge at forlænge hendes orgasme. Når I så kommer til den del, hvor du er inde i hende, så kan du prøve forskellige ting for at du ikke kommer lige med det samme:

1. Tænk på noget andet når du er lige ved at komme - prøv at tænke på noget kedeligt eller noget som ikke tænder dig. F.eks. din bedstemors tænder eller frøer der kvækker. Det kan være ret så svært at tænke på noget andet, men nogle gange så virker det - og du kan forlænge udløsningen.

2. Øv dig - når du onanerer, så kan du øve dig i at stoppe lige når du er ved at komme. Når penis så er "faldet til ro" igen, så start forfra. På den måde kan du øve dig i at stoppe dig selv inden at du kommer, og når I så dyrker sex, så kan det måske hjælpe til at du holder længere. Du kan også aftale med din kæreste at du simpelthen stopper helt op under sex når du er tæt på at komme, og først forsætter når du er sikker på at du ikke kommer med det samme. Det er vigtigt at du inddrager hende i det, for at hun ikke tror at der er noget galt. 

3. Tyvstart - en anden måde kan være at du sørger for at have onaneret tidligere på dagen, sådan du allerede har haft udløsning mindst 1 gang før du skal dyrke sex. I din alder er det dog ikke sikkert at det vil virke, fordi du sikkert vil opleve at være meget liderlig meget ofte, og derfor måske kan onanere mange gange uden at det har betydning.

4. Dask - da jeg så dit spørgsmål, så var jeg lidt nysgerrig på at se hvad andre havde af ideer. Og jeg fandt en artikel der beskrev en løsning der involverer at du dasker din penis. Enten op af maven eller med hånden. Artiklen sagde at man skulle daske den ca. 50-60 gange formiddag og eftermiddag. Grunden til at det kan virke, er at det nedsætter følsomheden på penishovedet, og derfor kan gøre at du holder længere. Du skal selvfølgelig være forsigtig med den, men du kan jo prøve dig frem. 

5. Kondom - jeg ved ikke om I bruger kondom (det håber jeg at I gør!), men ellers kan kondom også hjælpe til at du holder længere. Ligesom med "Dask" så nedsætter kondomer følsomheden på penishovedet. 

6. Skift stillinger - Du kan også prøve at skifte stilling når du er tæt på at komme. Du kan få ideer til forskellige stillinger her. Husk at du skal snakke med din kæreste om det, så hun også er med på ideen. 

7. Kæmp igennem - Både mænd og kvinder kan komme mange gange i løbet af sex - selvom det kan være sværere for mænd at fortsætte når de har haft udløsning. Svært men ikke umuligt. Så du kan også prøve at se om du kan fortsætte selv efter at du er kommet 1 gang. Eller du kan foreslå at I tager en kort pause og så dyrker sex igen. Der kan efterspillet være med til at gøre dig stiv igen. Hvis du prøver at komme mere end 1 gang når I dyrker sex, er det vigtigt at du ved at det ikke er en god idé hvis I bruger kondom. Når du har haft udløsning i kondomet, og fortsætter, så kan det betyde at sæden bliver presset ud, og så er du ikke lige så godt beskyttet. Så derfor er det en god idé at skifte kondom mellem omgangene. Hvis I ikke bruger kondom (men en anden form for beskyttelse), så prøv at se om du ikke kan fortsætte selvom du er kommet.  

Når du så er kommet, så husk at der også er efterspil - det kan være at I putter lidt, kysser eller fortsætter med at røre ved hinanden. Det kan jo være at din kæreste kan få flere orgasmer, og det er altid en god ting at holde hende tilfredsstillet. Det kan betyde mere sex i længden. 

Jeg håber du kan bruge mit svar! Ellers er du også altid velkommen i vores 1-1 chat.

Venlig Hilsen

Signe

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program