Kropsbehåring

brevkassespørgsmål

Kropsbehåring

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 8 år 1 uge siden

Halløj.
Jeg er en pige på 15 som næsten lige har fået en kæreste.. Jeg er så også begyndt af tænke mere over min krop og sådan..
Og især det med kropsbehåring for neden.. Jeg ved ikke helt om jeg tør af babere mig.. for har hørt meget om at det kan gå meget
let galt. Jeg har ikke lyst til at snakke med min mor om det, fordi jeg syntes det er meget pinligt og sådan.. 
Jeg har også tænkt meget over hvad drenge egenlig tænker om piger med kropsbehåring for neden, om det syntes det er ulækkert eller
noget.. 
Men jeg ville blive glad hvis jeg kunne få lidt råd til hvordan man skal gøre.. uden jeg behøves at skulle snakke med mine forældre om det..

Svar: 

Hej med dig

Først og fremmest dejligt for dig, at du har fundet dig en kæreste som du virker glad for. Du skriver også, at du tænker lidt mere over din krop og hvordan den er, hvilket er helt naturligt, når man får en kæreste. 

Ift. barberingen for neden er det meget forskelligt om piger kan lide at lade det gro, klippe lidt af med en lille saks en gang i mellem eller barbere det hele af. Ligeledes er det meget forskelligt hvad drenge kan lide at pigen gør. Hvis du ikke synes det er for ubehageligt kan du evt. spørge din kæreste på et tidspunkt, når i har været intime og tætte på hinanden, hvad han egentlig foretrækker. Så ved du hvad han foretrækker og kan hvis du har lyst gøre, hvad han synes. Hvis du kunne tænke dig at barbere dig kan du købe en helt almindelig kvindeskraber, som du næsten kan få i alle supermarkeder og som ofte står ved toiletpapir, hygiejnebind og andre hyiejneartikler. For at du ikke får for mange sprængte blodkar, er det vigtigt at du barberer nedad når du er i bad, så du ikke barberer mod huden og huden dernede er varm. Desuden skal du huske at skylle bladet efter hvert strøg. Du skriver, at du er lidt nervøs for det, men hvis du alligevel forsøger dig, så husk at gør det stille og roligt så skal det nok gå. 

Du har fået et råd til, hvordan du kan barbere dig, men hvis du ikke har lyst til det, er der ikke noget galt i at lade være. så kan det fx være du får lyst når du bliver ældre. 

Jeg håber du kunne bruge svaret! 

Vh Maria 

MariaFPs billede
Maria har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program