Skole

brevkassespørgsmål

Skole

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 8 år 1 måned siden

hej:)

jeg er 14 år, og jeg går i 8. klasse på en skole i København. I 1-2 år har jeg følt, at det vi laver i skolen er for nemt, selvom meget af det, vi rent faktisk laver, er 9.-klasses niveau. Dett lyder nok lidt som luksusproblemer, men jeg keder mig virkelig meget, jeg ved alt, hvad læreren siger, og jeg bliver mere doven, fordi jeg ved, at jeg alligevel kan finde ud af det uden at hære efter. Har I nogen råd til, hvad jeg kan gøre?

-Ingeborg

Svar: 

Hej Ingeborg.  

Hvor er det dejligt, at det går godt i skolen og at du kan følge så godt med, selvom det er på et højt niveau. Det er selvfølgelig ikke så sjovt, når det er alt for nemt og man bliver doven af det. Jeg vil forsøge at hjælpe dig med, hvad du kan gøre. 

Mit råd vil være at fortælle din lærer, at du synes, at du har meget nemt ved undervisningen og at du savner noget udfordring. Det er jeg også sikker på, at din lærer vil sætte pris på, da læreres job er at lære eleverne så meget som muligt. Det kan selvfølgelig godt være svært, når du ikke er på det samme niveau som resten af klassen og læreren kan ikke hæve niveauet, fordi det er vigtigt, at alle kan følge med. Der er dog nogle andre ting, som læreren kan hjælpe med. Det kan være at give dig nogle lidt sværere opgaver end resten af klassen som lektier. 

Du kan også prøve at snakke med dine forældre om det her, og så kan det være, at de kan hjælpe dig med at finde nogle fritidsaktiviteter, så du kan udvikle dig, uden at det er for nemt. Det kan selvfølgelig godt føles lidt irriterende, at man skal lave ekstra skolearbejde i sin fritid, men i fremtiden vil du måske være glad for det. Det kan måske på sigt hjælpe dig med at komme ind på din drømmeuddannelse, selvom du måske ikke har en nu. Vi lever i et samfund, hvor viden og gode karakterer kan få dig langt frem i livet og derfor kan det være en god investering, at du allerede nu udfordrer sig selv ekstra for eksempel ved mere udfordrende lektier eller kurser, du kan følge. Hvis dine forældre ikke kan hjælpe dig med dette, kan det være, at dine lærere kender nogle steder, hvor du kan tage hen og få noget ekstra udfordring. 

Nu kan det godt komme til at lyde som om, at det eneste der betyder noget er gode karakterer. Men du skal huske på, at det skal komme af din interesse for skolen og du skal huske også at tage tid til at slappe af og have det sjovt med dine venner og din familie. Det er vigtigt ikke at presse sig selv for meget, så man i sidste ende ender med ikke at have lyst til at gå i skole. På den anden side er det vigtigt, at man føler et lille pres, så man ikke bare kan komme igennem det uden at høre efter, som du skriver, at det er sådan, det er lige nu. Udfordringer er gode og det er det, der udvikler os som mennesker og gør, at vi lærer noget. Når du selv lægger op til denne diskussion og er opmærksom på, at der er et problem og at du savner udfordring viser, at du nok skal komme langt her i livet, fordi du ikke altid tager den nemme udvej. Det synes jeg, at du skal holde fast i, så længe du også husker at have det sjovt og have tid til at være dig selv uden skolearbejdet. 

Jeg håber, at du kunne bruge mit svar og ønsker dig held og lykke. 

Med venlig hilsen Signe. 

 

SigneMs billede
Signe fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program