Sex

brevkassespørgsmål

Sex

brevkassespørgsmål af
Lucas
13 år
Oprettet 4 år 4 måneder siden

Hej jeg er en 13 Årig dig som har en virkelig sød kæreste. hun vil gerne have sex og det vil jeg også ved ikke om vi skal gøre det. hjælp

Svar: 

Hej Lucas,

Dejligt at høre, at du har en sød kæreste, og at I er glade for hinanden.

I teenageårene begynder de fleste at interessere sig for sex og seksualitet, og mange begynder at udforske sig selv og sin egen krop. Det er en vigtig del af en sund og naturlig seksuel udvikling.

Fra man begynder at eksperimentere med sin seksualitet og sin seksuelle udvikling og til man er klar til at skulle have sex kan der dog godt gå noget tid. For de fleste går der flere år. Jeg kan derfor ikke svare på, om du og din kæreste skal have sex med hinanden, for der er flere forskellige faktorer, der spiller ind. Det er nemlig ikke kun et spørgsmål om alder og om at være glade for hinanden. Det er også et spørgsmål om at føle sig klar. Inden I kaster jeg ud i noget, er det vigtigt, at I begge to mærker rigtig godt efter, om I er klar til at have sex.

Nogen gange kan man godt tro man er klar, men så er det i virkeligheden mere et spørgsmål om, at man er nysgerrig. Nysgerrig på sig selv, nysgerrig på sin seksualitet, nysgerrig på andre, deres kroppe og deres seksualitet. For at få stillet sin nysgerrighed kan man tænke, at man er nødt til at have sex. Men det kan være en rigtig god idé at starte med at gå på opdagelse - både alene og sammen. Brug noget tid hver især, hvor I lærer jer selv, jeres behov og jeres kroppe rigtig godt at kende, og brug derefter noget tid, hvor I lærer hinanden rigtig godt at kende. Hvad føles godt og hvad føles mindre godt? Hvor er det rart at blive nusset og kysset, og hvor er det mindre rart? Det er rigtig vigtigt, at I er gode til at lytte til og til at mærke jeres egne grænser. Men det er mindst ligeså vigtigt, at I er gode til at lytte til hinanden og til at respektere hinandens grænser, så I ikke kommer til at gøre noget, som den ene eller begge af jer ikke er klar til eller ikke har lyst til.

Så derfor: når du skriver, at I begge to har lyst, men er i tvivl om I skal gøre det, er mit bedste råd at bruge noget tid på at mærke godt efter om I er klar, og bruge noget tid på at udforske jer selv og hinanden, inden I kaster jer ud i det.

Mange hilsner,

Siv

Sivs billede
Siv fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program