Hvordan kan vi stoppe mobning?

blogindlæg

Hvordan kan vi stoppe mobning?

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 7 år 11 måneder siden

Kan vi lave en fælles forandring i gruppen med både lærere, elever og forældre for at stoppe mobning? Er der behov for mere undervisning eller er det følelserne vi skal arbejde med?

Hvorfor sker der mobning?

Mobning er udbredt i Danmark - både blandt børn og voksne, og uanset hvor det sker, så har det alvorlige konsekvenser for den der bliver mobbet. Her i januar, har vi sat fokus på mobning, hvad der sker når man mobber/bliver mobbet og vi har snakket lidt om hvad vi kan gøre ved problemet. Mange af jer, har været enige om at mobning sker, fordi den der mobber selv har problemer, og lader det gå ud over andre. Ofte vil offeret være en der ikke kan forsvare sig selv. På den måde, kan man sige at der er en ubalance i magtforholdet - hvis/når man oplever mobning, vil man i mange tilfælde, opleve at det er ens egen skyld eller at der ikke er noget at gøre ved det. Mobning kan også ske når man snakker om følsomme emner, såsom religion, seksualitet, race og udseende. Når man bliver mobbet med et følsomt emne, betyder det at man bliver angrebet på en del af sig selv, som man selv vurderer som værdifuld. Og efterhånden som mobningen skrider frem, sker der ofte det at man føler sig mindre værdifuld.

Digital mobning, voldelig mobning, sexmobning, osv.

Der er mange forskellige former for mobning, og vi har gennem måneden snakket meget om hvad det betyder, hvis mobningen foregår på nettet, er voldelig eller er en udelukkelse af fællesskabet. Jeg synes det lyder som om at mange af jer, ikke har gode erfaringer med de antimobbeprogrammer der findes for øjeblikket. En af jer, sagde endda at I havde haft rigtig meget om mobning i skolen, men det virkede slet ikke! Der skete stadig mobning. Nogle af jer, har også oplevet at hverken forældre eller lærere har troet på jer, hvis I har sagt noget. Og I har endda fortalt om tilfælde hvor enten forældre eller lærere, er dem der mobber.

Gruppechatten d. 28-01-2016 - BYD IND

Her på torsdag fra kl.18-21, skal vi snakke om HVAD man kan gøre ved mobning. Vi skal snakke om hvordan man kan ændre en gruppekultur, så at mobning stopper med at være noget "sejt", og hvordan man selv kan gøre en forskel, når der sker mobning. Jeg ved at det er rigtig svært at sige fra - og særligt svært at sige fra på andres vegne, fordi man er bange for at det så går ud over en selv. I sidste gruppechat, blev der sagt at det er et fælles ansvar at stoppe mobning. Elever, lærere og forældre må gå sammen, og skabe en fælles modstand. Det glæder jeg mig til at snakke mere om! I skal huske, er at selv SMÅ dråber spreder ringe i vandet. 

Jeg glæder mig til at se jer!

 

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program