Fra mobbeoffer til virksomhedsejer - 3. og sidste del

blogindlæg

Fra mobbeoffer til virksomhedsejer - 3. og sidste del

Skrevet af
Gæsteblogger
Oprettet 8 år 5 måneder siden

Livet efter mobning
Efter gymnasiet var jeg ekstremt målrettet efter at opnå mit mål: jeg ville være iværksætter, og de 3 lange og til tider sørgelige år på HHX skulle ikke være spildte.

 

Jeg havde i løbet af min gymnasie tid fundet 2 jobs der var meget relevante i forhold til mine drømme, og et af disse jobs gav mig mulighed for at gå fuldtid i mit sabbat år.

Jeg fik ansat i en stilling der indebar 3 dage på et lager og 2 dage som kørende sælger. Efter at have givet den gas på landevejene i en periode blev jeg flyttet fra lageret og ind i vores online afdeling hvor jeg skulle hjælpe med markedsføringen. Sådan var det i ca. et halvt år, indtil jeg fik lov til at gå fuldtid på online markedsføring. Det var et super fedt område, hvor jeg virkelig følte mig hjemme og jeg havde mulighed for at gøre en forskel. Her arbejdede jeg i ca. 1 år på fuldtid indtil jeg startede på Århus universitet i 2012, hvorefter jeg gik ned på deltid.

 

I 2014 skete det så – jeg tog springet og startede min egen virksomhed. I første omgang var det primært tænkt som et side projekt, men efter 3 måneder måtte jeg sige mit job op fordi jeg ikke havde tid til min egen virksomhed, et job og skolen. I vinters valgte jeg så at quitte på universitetet, og det leder så frem til min situation i dag, hvor jeg ejer min egen virksomhed, som beskæftiger 7 medarbejdere udover mig selv, og hvor jeg lægger over 10 timer om dageni virksomheden for at det skal blive en success.

 

Men hvordan hænger det så sammen med mobning? I mit tilfælde hænger de to ting rigtig meget sammen.

I løbet af de 3 år jeg gik på HHX fokuserede jeg rigtig meget på den tid der kom bagefter, og på min drøm om at starte virksomhed. Det hjalp mig med at bearbejde de problemer der var i hverdagen, og gav mig ”håb” om en bedre fremtid. Derudover er det at starte virksomhed noget der kræver rigtig meget tålmodighed, og på nogle af de øv dage der også er i forbindelse med at drive en virksomhed kan jeg godt lide at tænke tilbage og glæde mig over at jeg har skabt noget fra bunden.

 

De trælse oplevelser i gymnasiet har givet mig viljen der skal til for at nå målet. Alle de følelser jeg nåede at opbygge inde i maven i løbet af de 3 år jeg gik på HHX giver mig et internt batteri, der kan klare rigtig rigtig meget før det løber tør.

 

Derudover har jeg mødt en masse super spændende personer igennem min nuværende beskæftigelse. Jeg tror dybest set at mobning handler om kedsomhed og manglende evne til at underholde sig selv. Det er derfor endnu ikke lykkedes mig at møde nogen andre indenfor iværksætteriet der har den mindste flig af ondt i sig. De der beskæftiger sig med iværksætteri har for travlt med at fokusere på egne projekter, til at kunne være efter andre.

 

Hvis jeg kunne gå tilbage og ændre noget, så havde jeg gjort 2 ting anderledes:

 

1: Jeg ville ønske jeg havde søgt hjælp tidligere

2: Jeg ville være startet op tidligere.

 

Når tingene ikke kører på skinner tror jeg på at det hjælper at bruge noget tid på noget som man er vild med, og er man i en situation hvor der er andre der gør hverdagen sur, bør man se om man kan finde nye relationer andre steder. De problemer der er kan muligvis fikses, men jeg tror aldrig at mobbere og de der er blevet mobbet kan blive rigtige venner – der er en tillid der er blevet brudt.

I mit eget tilfælde burde jeg have søgt inspiration og sparring hos andre iværksættere, det tror jeg kunne hjælpe på problemerne i skolen.

 

Jeg håber inderligt at min historie har givet bare én enkelt person en smule inspiration. Lige meget hvor håbløst og alene du kan føle dig så er der håb forude. Der er andre som dig, du skal bare finde dem.

 

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program