Menstruation

brevkassespørgsmål

Menstruation

brevkassespørgsmål af
Anonym
18 år
Oprettet 8 år 9 måneder siden

Min menstration har været lige knap 14 dage forsinket, men jeg fik den så igår, men den er rigtig tyk, med små klumper og er slimet. Hvad skyldes det? 

Den skal lige siges at den plejer at være helt normal, hvor den bare er "Flydende", og hvor den kommer til tiden. Det er anden gang jeg har været ude for dette. Burde jeg gå til min læge eller hvordan? 

Svar: 

Hej med dig

 

Du har ad 2 omgange haft forsinket menstruation med ca. 14 dage. Når den kommer, er den tyk, klumpet og slimet.

Det, som du beskriver, lyder som et normalt fænomen hos piger/kvinder i din alder, som ikke anvender hormoner (p-piller, hormonring eller spiral). En gang i mellem, når man ikke tager fx p-piller, kan man have et par cyklusser, hvor menstruationen er ekstra lang (helt op til dobbelt så lang tid mellem menstruationerne). Når mensen så kommer, er slimhinden i livmoderen bygget mere og større op, end den normalt er. Derfor kan menstruationen være både klumpet, slimet og mere kraftig end vanligt.

Hvis du kun har gener fra slim og klumper i forbindelse med disse forlængede menstruationscyklusser, bør du ikke foretage dig noget yderligere. Det er helt normalt.

Men hvis du i løbet af hele din menstruationscyklus har gener med slim eller udflåd fra skeden, vil jeg anbefale dig at få det tjekket ved din læge.

Hvis du inden for de sidste 3-6 måneder skulle være startet på p-piller, ring eller hormonspiral, er det helt normalt at have uregelmæssig menstruationer.  Og du bør afvente nogle måneder (op til ½ år) og se om ikke det bliver mere stabilt. Ellers skal du kontakte læge, hvis du fortsat bløder uregelmæssigt.

 

Jeg håber, at jeg har fået besvaret til spørgsmål.

God sommer

vh. Jens

 

 

Jenss billede
Jens har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program