Voldelige tanker

brevkassespørgsmål

Voldelige tanker

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 9 år 2 uger siden

Er indenfor den sidste månedsvis er jeg begyndt at få det her virkelig skræmmende tanker. Fx var der en veninde der talte en smule nedladende til mig og jeg havde virkelig lyst til at kvæle hende og kunne nærmest se det for mig. Her idag var der så en anden veninde der sagde noget der satte mig af og jeg fik tanken at jeg jo bare kunne smadre hendes hoved ned i bordet. Det er ikke noget jeg kunne finde på at gøre noget ved, det er noget der blive inde i mig hoved. Men keg er nervøs for det ikke altid vil være sådan. Er det normslt og er der noget jeg kan gøre ved det?

Svar: 

Hej du

Jeg kan godt forstå, at du synes det er skræmmende at have voldelige tanker omkring dine veninder. Og jeg kan godt forstå, at du har en masse tanker og spørgsmål om det. Jeg vil give dig lidt tanker tilbage.

Lad mig allerførst slå fast, at det er normalt nok at blive irriteret over, hvis en veninde taler nedladende til én. Det er der ikke noget mærkeligt ved. De voldelige tanker, som du oplever er der også andre, som har ind imellem. I det hele taget er der næsten ingen, som kan sige, at de aldrig har tænkt nogle mærkelige eller voldsomme ting ind imellem. F.eks. kan nogle være bange for at være højt oppe, fordi de er bange for at komme til at hoppe ud over en kant. Andre kan pludselig få tanker om at smide mad i hovedet på andre, imens de sidder og spiser. Du skal vide, at der er meget stor forskel på at tænke tankerne, og så handle på dem. Det er ikke sådan, at hvis man har tankerne, så er det bare et spørgsmål om tid, inden man handler på dem - ikke nødvendigvis. Jeg tænker, at dine tanker kan være en reaktion på, at du bliver ked af det eller vred. Det er meget forskelligt, hvordan vi reagerer, som mennesker. Du skriver, at de voldelige tanker er begyndt for nogle måneder siden, og at du synes, de er skræmmende. Du beskriver også, at du er nervøs for, at det ikke vil blive på tankeplan. Når du selv er så bange for tankerne, som det lyder til, så kunne det måske være godt for dig at søge hjælp til at forstå og håndtere dem. Selvom det er ret normalt, synes jeg ikke, du skal gå og være nervøs hele tiden. 
Mit bedste råd til dig er derfor, at du kan tage et smut forbi din læge. Her kan du fortælle om tankerne, ligesom du så fint har gjort her. Lægen kan så vurdere, om du eventuelt kunne bruge noget hjælp til at håndtere tankerne og hvilken slags. Det er helt stille og roligt, men alligevel en god ting at gøre. Så kan du slippe for at gå rundt og være nervøs hele tiden. Hvis du synes, det kunne være godt med lidt støtte, kan du tage en veninde eller forælder med derhen.

Det kan være, du har flere tanker, som du har brug for at vende. Det kan være en rigtig god ting at tale med nogen om det, og det kan være en veninde eller forælder. Der sidder også voksne klar i 1-1chatten, hvis du har brug for en anonym samtale med en voksen.

Jeg ønsker dig held og lykke med dine tanker.

Mai

 

Mais billede
Mai har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program