Kønssygdom

brevkassespørgsmål

Kønssygdom

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 9 år 3 måneder siden

Hejsa

jeg vil hører at når man skal have taget en kønssydom test, hvordan gør man så for det er noget som skræmmer mig ret meget at jeg ikke ved hvordan det forgå...

det er ikke fordi jeg har nogen vil bare gerne testet inden jeg skal have sex med min kæreste for vi bruger ikke kondom, og har styr på P-piller og han kan holde i 45 min uden at komme 

med venlig hilsen mig 

Svar: 

Hej Anonym

Jeg kan godt forstå du er lidt nervøs omkring sådan en test. Ikke fordi det er noget farligt, men bare fordi det godt kan være lidt skræmmende når man ikke rigtig ved noget om det. 

Testen foregår på den måde at du får taget en blodprøve. Prøven bliver så sendt til et laboratorie og efter en uges tid kan du få svar på prøverne. Du kan få foretaget testen hos din egen læge. 

Når du skriver at du endnu ikke har haft sex, er jeg i tvivl om hvad du mener. Hvis det betyder at du slet ikke har lavet noget seksuelt, hverken oralsex (blowjob) eller samleje tænker jeg ikke der rigtig er nogen grund til at få taget en test for kønssygdomme smitter kun gennem sex. 

Jeg ved ikke om din kæreste er blevet testet eller om han har været sammen med andre før dig, men den eneste måde du kan beskytte dig ordentligt mod kønssygdomme er ved at bruge kondom, så det synes jeg helt sikkert at du skal overveje en ekstra gang. 

Bedste hilsner
Niels-Christian

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program