Urin

brevkassespørgsmål

Urin

brevkassespørgsmål af
Anonym
23 år
Oprettet 9 år 3 måneder siden

hej, jeg har til morgen opdaget at min urin var lidt grumset. De efterfølgende toilet besøg har jeg tisset i et bæger og her kunne jeg se at det var ligesom små hvide flager.. Mit spørgsmål er så hvad det skyldes og om det er noget jeg skal være urolig over. Jeg er begyndt at svømme hver dag da jeg gerne vil tabe mig, tænker om det kan være affaldsstoffer? min træning er rimelig ny og har derfor først bidt mærke i det her til morgen. Tænker også at jeg ikke er så god til at drikke nok vand.. Min urin er alm gul og syntes ikke lugten er slem. Håber du kan give lig et svar! 

Svar: 

Hej med dig,

Tak for dit spørgsmål til brevkassen.

Jeg synes at det er rigtig fornuftigt at du kigger efter hvordan din urin ser ud - man kan få meget at vide om sin krop ved at se på hvad der udskilles (sved, afføring, urin osv).

De hvide flager i din urin kan være tegn på en urinvejsinfektion. Det viser sig ofte med sviende eller brændende vandladning, der kan også være hyppigere vandladninger, natlige vanladninger, følelse af ikke at tømme ordenligt, følelse af ikke at kunne holde på vandet. Sådan en urinvejsinfektion (UVI) kan "klatre" baglæns i systemet og så får man blærebetændelse eller hvis det når helt op til nyrene, nyrebækkenbetændelse. Det viser sig hurtigt som feber og smerter i maven, der hvor nyrene ligger. 

Man kan også se hvide flager af andre sjældne årsager, såsom nyresygdom og svamp m.m.

Uanset årsagen til de hvide flager, så bør du kontakte din læge når din urin ændrer farve, svier, brænder eller andet. Din læge vil hurtigt kunne undersøge din urin med en urinstix (sådan en lille strimmel, der i løbet af 1 minut kan vise om der er blod, æggehvidestof, sukker, og andre ting i din urin) - og hvis den urinstix slår ud for noget, så vil din læge typisk sende din urin til dyrkning, så man kan finde ud af hvilke bakterer du har fået, og hvilken behandling der er bedst.

Behandlingen for urinvejsbetændelse er antibiotika. Derudover skal man drikke rigeligt hver dag (mindst 2 liter). Det kan også være en god ide at drikke tranebærjuice. Når man har haft samleje bør man altid gå på toilet indenfor 30 minutter efter at man er færdig, for at tisse af - så skyller man de bakterier ud, som er skubbet op under sex.

Det lyder fornuftigt med en daglig svømmetur, og det er en fin måde at tabe sig på. Jeg tror ikke at flagerne hænger sammen med affaldsstoffer pga vægttabet, men en undersøgelse i mikroskop eller ved urinstix vil hurtigt kaste lys på sagen.

Jeg håber at det var svar på dit spørgsmål, ellers er du velkommen til at skrive igen.

Mvh David

Davids billede
David har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program