P Piller

brevkassespørgsmål

P Piller

brevkassespørgsmål af
Anonym
23 år
Oprettet 9 år 4 måneder siden

Jeg har nogle spørgsmål omkring mine p piller/blødning.
Jeg er lige opstartet på p piller, har taget dem samme tidspunkt hver dag i 3 uger,
hvor jeg drypblødt ca hver dag. Fra min 1. dags pause ud af de 7 dage man skal holde, holdt pletblødningen op.
3 dage efter havde jeg stadigvæk ikke fået min mens, derefter havde jeg sex med min kæreste,
og efter sex begyndte jeg at bløde (meget svag blødning), det har jeg nu gjort i 2 dage. Er det normalt at
sex sætter blødningen igang? og er det normalt at menstruation med p piller
bliver meget svagere end 'normalt'/før man tog p piller?
Og at man har samme smerter som ved æggeløsning når man begynder at bløde?

Håber i kan svare :)

Svar: 

Hej med dig

Du skriver at du har haft pletblødninger under hele p-pille perioden. Når man lige er startet på p-piller, er det normalt at pletbløde lidt i startet. Det skyldes at hormonerne i p-pillerne overtager kroppens eget hormonsystem. Kroppen skal derfor lige vænne sig til at få tilført hormoner udefra, i stedet for at producere dem selv. Det kan tage op til tre måneder før p-pillerne helt har overtaget kroppens egen hormonproduktion og derfor kan man altså godt have pletblødning i starten.

Hvis du oplever at pletblødningerne fortsætter, synes jeg nu alligevel du skal tale med din læge om det. I nogle tilfælde kan vedvarende pletblødninger nemlig skyldes, at hormonniveauet i p-pillerne ikke er 'stærkt' nok til helt at overtage kroppens egen hormonsystem - og på den måde kommer der ikke såkaldt blødningskontrol. Her kan en mulig løsning være, at du får en anden p-pille med et højere hormonniveau - men det er din læge der skal godkende dette.

Du spørger også om det er normalt at menstruationen bliver svagere, samt om det er normalt at sex sætter blødningen i gang. Det er helt normalt at blødningen kan ændre styrken af menstruationen. Nogle oplever at blødningen bliver svagere og varer i kortere tid, når man tager p-piller. Jeg kan ikke svare dig på om det er normalt at sex sætter blødningen i gang. Umiddelbart tror jeg ikke det har nogen sammenhæng, men din læge kan forhåbentligt give dig et bedre svar på begge spørgsmål. Du kan også prøve at læse indlægssedlen til p-pillerne, da den er tilpasset den enkelte type p-pille, og derfor giver information om lige præcis den type p-pille du får.

Jeg håber du kan bruge mit svar

 

Mvh Nanna

 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program