Hjælp!!

brevkassespørgsmål

Hjælp!!

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 9 år 5 måneder siden

Hej Cyberhus

Jeg har den her vidunderlige kæreste. Vi har snart været sammen i et halvt år, virkelig nogle fantastiske måneder.
Han er den bedste kæreste man kunne ønske sig og han er der altid for en, plus man kan snakke med ham om alting.

Men her på det sidste er jeg begyndt at føle mig virkelig ligegyldig i hans liv. Når vi er sammen, er det ikke så skidt. Der snakker vi og griner, og har det egentlig bare rigtig sjovt.
Men så snart vi ikke er sammen mere og jeg skriver til ham, er det som om han på en eller anden måde undgår mig. Før i tiden svarede han med det samme eller også skrev han som den første af os, men nu lader han den tit bare stå set og svarer slet ikke i flere timer eller overhovedet.
Jeg føler lidt vores kærlighedsliv går mere og mere ned ad bakke. Han siger tit, at han elsker mig, at jeg er dejlig og sådanne ting og han smiler rigtig tit, hver gang han kigger på mig. Jeg har nogle gange fanget ham i at sidde og kigge på mig, mens han troede jeg ikke lagde mærke til det og det er egentlig også ret dejligt.
Men hvad nu hvis det er mig der er noget galt med og mig der egentlig ikke har følelser for ham længere? Eller hvad nu hvis det er ham der ikke har følelser mere, men ikke kan sige det?
Jeg ved slet ikke hvad jeg skal gøre, for jeg vil ikke give slip på ham, da han er det bedste, men samtidig kan jeg ikke rende rundt med de her følelser af at føle mig ligegyldig længere og hele tiden tænke ''har han stadig følelserne for mig? Hvad skal jeg gøre nu? Ville det være en idé at skrive til ham?''

Jeg har haft 2 andre kærester før, hvor jeg følte det samme efter lidt tid og da vi slog op, var det som om det ikke rigtigt rørte mig, men ham her.. Han er bare helt speciel og jeg har ikke lyst til at det skal slutte, da jeg kan se en fremtid med ham.

Jeg håber I kan hjælpe mig! 

Hilsen A.

Svar: 

Hej med dig A.

Hvor er det dejligt at høre, at du har fundet en skøn kæreste, som du har det rigtig godt sammen med. Det lyder til, han betyder meget for dig. Derfor forstår jeg også godt, at det bekymrer dig, når han for eksempel ikke svarer på dine beskeder. Så kan man nemlig godt begynde at tænke over, om det går ned at bakke for forholdet. Men det er helt almindeligt at opleve at have sådan nogle tanker i et forhold, så jeg tror ikke, du skal være bange.

Når jeg læser dit spørgsmål, er min første tanke, at nyforelskelsen mellem jer er forsvundet. Og det må du endelig ikke tænke, der er en dårlig ting, for det er helt normalt og sker i alle forhold. Jeg tror, man plejer at sige, at nyforelskelsen varer ca. 3 måneder. Og det er her, hvor alt er nyt og spændende. Man oplever at have vilde sommerfugle i maven, når man er sammen, og man kan ikke få nok af hinanden. Jeg tænker, at din kæreste måske var hurtigere til at svare på dine beskeder tidligere i jeres forhold, fordi han var nyforelsket dengang. Men nu har det ændret sig, og det er ikke nødvendigvis dårligt, for kærligheden ændrer sig. I starten er man nyforelskede, men som tiden går, begynder man at holde mere og mere af hinanden, og til sidst bliver forelskelsen til kærlighed. Man får stærkere følelser for hinanden og holder af hinanden på en anden måde, og måske elsker man hinanden. Der er dejlige ting ved både forelskelse og at elske, men der er også nogle forskelle ved, hvordan det føles, så jeg forstår godt, hvis følelserne forvirrer dig. Det kan nemlig godt tage lidt tid at vænne sig til de nye følelser i forholdet.
Du spørger også om, om det måske er dig, der er noget galt med, og om det måske er dig, der har mistet dine følelser for ham. Det tror jeg ikke. Jeg synes, det lyder til, du er rigtig glad for ham. Du skriver, han er helt speciel, og at du kan se en fremtid med ham. Og det må betyde, at du stadig har følelser for ham. Men måske er du heller ikke nyforelsket i ham mere, og derfor skal du også vænne dig til de nye og anderledes følelser, du har for ham.

Du skriver, at I har det godt sammen, når I er sammen - snakker, griner og har det sjovt. Og det synes jeg, der er det vigtigste. Selvfølgelig kan det godt blive lidt frustrerende i længden, hvis han ikke svarer på dine beskeder, men det kan jo være, der er en god grund til det. Måske har han travlt, og derfor venter han med at svare. Det kan også være, han lige skal overveje, hvad han vil svare, men at han så glemmer at svare. Ellers er det også en mulighed, at han hellere vil snakke med dig om det, du skriver, når i ses. Men jeg synes godt, du kan prøve at snakke med ham om det. Du kan fortælle ham, at du bliver bekymret, når han ikke svarer, og at det gør dig usikker på, om han stadig har følelser for dig. I den forbindelse kan du fortælle om dine tanker omkring jeres forhold og fortælle, at du føler dig ligegyldig, når han ikke svarer. Jeg tror, det er vigtigt, I får snakket om det. For måske er han slet ikke opmærksom på, hvordan det påvirker dig, når han ikke svarer. Men han kan jo heller ikke vide det, medmindre du fortæller ham det. Så det vil nok være godt, at du åbner op for ham, og at I får snakket om jeres forhold. Men det lyder også til, at I har et godt forhold, hvor I kan snakke om alt. Så jeg tror sagtens, I kan åbne op og snakke om jeres følelser for hinanden.

Men jeg synes da, det lyder til, at din kæreste stadig har følelser for dig. At han kigger på dig i smug, smiler til dig og siger, at du er dejlig, er altsammen tegn på, at han godt kan lide dig. Og når han også fortæller dig, at han elsker dig, så må han mene det. Så det bedste, du kan gøre, er nok at stole på, hvad han siger. For hvorfor skulle han sige en masse søde ting til dig, hvis han ikke mener det?

Jeg håber, mit svar kunne hjælpe, og at I finder ud af det.

De bedste hilsner fra Ditte

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program