Flytte hjemmefra

brevkassespørgsmål

Flytte hjemmefra

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 9 år 7 måneder siden

Hej

Jeg er en pige på 16, næsten 17 som i et stykke tid har haft nogle tanker om at flytte hjemmefra. Jeg har læst på nettet at det godt kan lade sig gører hvis min mor og min bliver enige om det og snakker med en for kommunen. 

Jeg vil gene flytte da min mor bor i en meget lille lejlighed og der er ikke rigitg plads til os alle sammen, lige nu deler jeg værelse med min lillesøstee på 9 år, og det leder bare til en masse skænderier når der er en så stor aldersforskel så vil nogle forskellige ting. Det er ikke kun mig og min søstee der skæmdes meger, også mig og min mor. Vi har aldrig rigtig haft det særlig godt sammen simplehen fordi vi ser så forskelligt på en masse ting. Det udmatter mig rigtig meget altid at skulle komme hjem til problemmer og skænderier, og jeg kan se det også udmatter resten af min familie.

Jeg er bare ikke helt sikker på at de ville godtage min grund? Tror i det er en realistisk mulighed for mig at flytte hjemmefra? 

Svar: 

Hej med dig

Jeg kan godt høre at det er svært for dig at bo sammen med din familie og at du derfor overvejer at flytte hjemmfra.

Det er rigtigt som du skriver at du godt kan flytte hjemmefra selvom du ikke er 18 år, men det er lidt sværere. Det er nemlig rigtigt at det er noget du snakker med din mor om, da hun skal være med til at vælge hvad der skal ske. Men det er også kommunen der er med til at beslutte det. Det betyder altså at du skal snakke med en kontaktperson på kommunen, fx en socialrådgiver, som kan hjælpe dig med hvad du har af muligheder. Det er nok ikke så sandsynligt at du får lov til at flytte i egen lejlighed når du stadig er så ung. Men det kan være at der findes nogle ungdomsboliger hvor du kan bo og få lidt guide fra voksne.

Det er en stor ting af flytte hjemmfra og selvom det kan føles som et skridt væk fra problemer, bliver det også et skridt væk fra en tryghed du får fra din familie trods alt. Din mor sørger måske for vasketøj, at handle ind og lave mad, du kan se tv når du vil og internettet virker. Der er altså alle de praktiske ting der fungerer og som godt kan være en udfordring at finde ud af når man flytter selv. Men der er også den daglige kontakt til ens familie som man skal undvære og selvom det indeholder skænderier er det måske alligevel lidt rart nogle gange.

Jeg synes det er rigtig vigtigt at du snakker med din mor omkring dine tanker og jeg kan forestille mig at det er svært. Du har måske tanker om at hun kan blive ked af det, såret og vred, men det er vigtigt for jer at tage den snak. Du kan overveje om du skal skrive et brev om hvorfor du synes det er svært at bo hjemme og fortælle at du har overvejet at flytte. Det er ikke til at sige hvordan din mor vil reagere, men måske vil hun faktisk blive glad for at du deler dine tanker med hende og det kan endda være at hun vil prøve at forbedre jeres familieliv derhjemme. Før du beslutter om du skal flytte så kan du også overveje om jeres familie skal have lidt hjælp til at lære at bo sammen. Det kan man få hjælp til af kommunen, som både kan tilbyde familieterapi og en guide i forhold til hvordan man bor sammen.

Der er altså forskellige scenarier du kan overveje og mærke efter i forhold til hvad du kunne forestille dig at gøre. Som sagt er det en stor ting at flytte hjemmefra og det kræver ofte meget mere end man kan forestille sig. Prøv at snakke med en lærer, din mor og måske en kontaktperson hos din kommune og se hvad de siger til dine tanker omkring at bo hjemme.

Jeg håber du finder en god løsning.

Venlig hilsen Marianne

 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program