hvad gør jeg?

brevkassespørgsmål

hvad gør jeg?

brevkassespørgsmål af
Anonym
20 år
Oprettet 9 år 8 måneder siden

hej

jeg er en dreng på 20 som ikke ved hvad jeg skal gøre.

jeg har fundet en pige på snapchat men ikke rigtig skrevet med hende der...senere efter fandt jeg hende på facebook og addede

hende og hun added mig..men så døde den igen...vi skriver ikke sammen og heller ikke sikker på hun er intra.

altså jeg har kæreste men vil gerne se om jeg kan få hende som ven eller bare en sms ven, for kan ikke få hende ud af hovedet

men er bange for at hun er den der populære pige som ikke svarer nogen.

vil gerne sende en facebesked til hende for at se om hun er intra eller om hun ikke er... men har kun en chance jo.

så mit spørgsmål er: hvad skal jeg skrive til hende???

tak!!! 

Svar: 

Hej med dig,

Det kan godt være rigtig forvirrende, når man er interesseret i at snakke med nogen, men ikke rigtig kan finde ud af, om de også gerne vil snakke med en. 

Det lyder til, at hun måske gerne vil snakke lidt, når nu I har hinanden både på Snapchat og facebook. Men jeg kan godt forstå, at du er usikker på, om hun gerne vil have mere kontakt end I har nu.

Jeg synes, at det er en rigtig fin idé, at skrive en besked til hende. Måske kan du starte med bare at spørge ind til, hvad hun går og laver for tiden. På den måde behøver du ikke lægge ud med at spørge, om hun har lyst til at være venner. Hvis du prøver at se, om du kan få snakken i gang igen, kan du måske bedre fornemme, om hun er interesseret i at snakke. Hvis du gør det, og du gerne vil holde gang i snakken, kunne det være en god idé at stille åbne spørgsmål. Det vil sige at stille spørgsmål, som hun ikke kun kan svare ja eller nej til. Spørgsmål som gør, at hun må skrive lidt mere. Det kan være en god måde at holde gang i snakken på. Det kunne fx være "Hey, hvad går du og laver for tiden?", eller hvad der nu virker passende i situationen.

Hvis du gerne vil spørge hende direkte, om hun er interesseret i at være venner, ville det måske være en god idé netop at nævne ordet venner. Du fortæller, at du har en kæreste, og måske kan hende du skriver med på internettet, blive lidt i tvivl om hvad du vil, når du også har en kæreste. Men ved at sætte ord på, at du er interesseret i venskab, så gør du også det hele lidt mindre forvirrende for hende. Er det noget, du kunne forestille dig at gøre?

Hvordan du skal skrive det, tænker jeg, kommer lidt an på hvordan I har skrevet sammen før. Men du kunne måske fortælle hende, at du synes det er rigtig fedt at snakke med hende, og du synes hun er sød. Og sige, at du godt kunne tænke dig, at I snakkede lidt mere sammen, måske lære hinanden bedre at kende, for at blive venner. 

Der vil desværre altid være en risiko for, at hun siger nej tak. Og det kan være rigtig irriternde at få et nej, når man synes, at den anden person er helt vildt sød, og man gerne vil lære dem bedre at kende. Men det lyder som om, at du rigtig gerne vil vide, om hun også er interesseret i at være venner med dig. Og selvom, at det er irriterende, hvis hun siger nej tak, så kunne det måske også hjælpe dig på den måde, at du så ikke længere er i tvivl om, hvad hun vil med jeres snakke.

Jeg håber, at du finder ud af det. Det lyder til, at du er rigtig glad for at snakke med hende.

Kh. Janne

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program