17 år og jomfru

brevkassespørgsmål

17 år og jomfru

brevkassespørgsmål af
Anonym
17 år
Oprettet 9 år 10 måneder siden

Hej som sagt er jeg en 17 årige dreng. Jeg er en flot fyr og får det tit at vide af piger. Mange gange er det piger fra jylland.

bor i kbh sååå det bliver ikke til noget. Har ingen veninder overhoved og jeg vil bare så gerne have taget min jomfru.

orker ikke at høre tingene "man skal vente til man er parat" "find den rigtige". Jeg skammer mig så meget og har lyst til at krave mig

ned i et hul. Hvad skal gøre for at få taget min jomfru? Ps ikke hjemme hos mig!! min lorte mor slår mig ihjel hvis en pige er der.

Svar: 

Hej med dig.

Det lyder som om, at tankerne omkring, at du stadig er jomfru, fylder rigtig meget for dig, og derfor er det fint, du skriver herind.

Først og fremmest er det vigtigt for mig at fortælle dig, at du ikke bør skamme dig over at være jomfru som 17-årig. Den seksuelle debutalder ligger i Danmark på omkring 16 år, hvilket altså betyder, at der både er nogen, der er lidt yngre, men bestemt også nogen, som er ældre end de 16 år, inden de har sex for første gang. Det er meget forskelligt fra person til person, hvornår man føler sig klar til sex, men hvad der næsten har endnu større betydning for, hvornår man har sex første gang, er, hvornår man møder en, man føler sig tryg ved, er glad for og har lyst til at have sin første gang med. Det lyder også som om, at grunden til, du endnu ikke har haft sex, er, at du endnu ikke har haft en kæreste eller kendt en sød pige, som har været det oplagte valg for netop dig. Når du får af vide, at du skal vente, til du finder den rigtige, er der altså noget om det. Man kan nemlig sjældent bare gå ud og have sex med en tilfældig, uden at det får konsekvenser, ikke er rart, bliver en dårlig oplevelse eller generelt bare ikke er muligt.

Jeg kan dog godt forstå, det ikke er helt tilfredsstillende at få af vide, at du bare skal give dig god tid, være tålmodig osv., når du er ked af at være jomfru og har lyst til at prøve at have sex. Nogen gange kan målet om at prøve at have sex komme til at fylde så meget for nogen unge, at de glemmer det forarbejde, som skal til, før man kan have sex med en dejlig pige. Her tænker jeg især på, at det er vigtigt, du forsøger at tænke over, hvad der mon skal til, før man har sex med en pige. I første omgang handler det nok om, at man skal finde en sød pige, lære hende at kende, måske skrive lidt med hende og finde ud af, om interessen går begge veje. Hvis interessen er gengældt, er man nået lidt længere på vejen, men det kan stadig tage tid, før man bevæger sig ud i at have sex. De fleste piger - og også mange drenge - vil nemlig helst have sex med nogen, de har følelser for, føler sig trygge ved og er tiltrukket af. Og netop følelser skal opbygges over tid. Derfor er det vigtigt, at du er tålmodig. Jeg er til gengæld også sikker på, at oplevelsen vil blive meget bedre, hvis din første gang bliver med en pige, du er blevet vild med (og som er vild med dig) i stedet for en tilfældig pige, du ikke rigtig kender. Man siger, at hårdt arbejde betaler sig, og det gælder bestemt også ift. piger. Hvis du lægger kræfter i at lære en sød pige at kende, kan du ende med at få en fantastisk kæreste, som du også kan have sex med.

Jeg fornemmer, at du har svært ved at finde ud af, hvor du mon skal møde disse piger. Nu ved jeg ikke, om du går til noget i fritiden, men måske kunne det være en mulighed for dig? Mange kærestepar møder hinanden i sportsklubber, til bestemte arrangementer eller bare nogle steder, hvor man samles om sin interesse. Det kan være, du skal forsøge at tænke over, hvad der mon kunne fange din interesse og evt. høre dine forældre eller venner, om der er mulighed for at gå til det i dit område.
Der er også mange unge, der møder hinanden på internetsider. Jeg ved, at flere teenagere har været glade for at skrive med hinanden og lære nye mennesker at kende via siden FaceUp. Du kan prøve at kigge på, om det kunne være noget for dig at have en profil sådan et sted. Hvem ved - måske findes der en sød københavnerpige derinde, som du endnu ikke har mødt i virkeligheden?

Jeg kan ikke give dig opskriften på, hvordan du kan få sex første gang, men jeg håber alligevel, at du kan bruge mine råd og har mod på at gå nogle skridt tilbage og tænke: "Hvor og hvordan mon jeg møder en sød pige?" i stedet for "Hvordan kan jeg få sex?".

Jeg ønsker dig held og lykke med projektet.

Kh. Matilde

 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program