Barbering

brevkassespørgsmål

Barbering

brevkassespørgsmål af
Anonym
11 år
Oprettet 9 år 10 måneder siden

Jeg vi gerne barbere mig under armene men jeg har det problem at jeg ikke aner hvordan jeg skal sige det til min mor. Og jeg er også bange for at få mens fordi jeg ikke ved hvordan jeg skal sige det til min mor. Jeg er i det hele taget lidt genert om at snakke med folk om sådan noget:( Please hjælp mig til hvordan keg skal sige det til min mor;-)

Svar: 

Hej med dig.

Jeg kan starte med at berolige dig med, at du absolut ikke er den eneste unge, som synes, det er lidt pinligt og svært at snakke med sine forældre om ting som barbering, menstruation osv. Langt de fleste unge kommer på et tidspunkt til et punkt, hvor de er nødt til at snakke med deres forældre om deres krops udvikling. For nogen er det helt naturligt at snakke med forældrene om det, mens det for andre er noget, de aldrig før har talt om, og som derfor er lidt svært at tage hul på.

For det første vil jeg fortælle dig, at du må huske på, at det er nogle helt almindelige ting, du skal snakke med din mor om. Det er noget, som alle piger og kvinder oplever, og som alle også på et eller andet tidspunkt har skullet snakke med deres mor om. Derfor vil det virke helt naturligt for din mor, at du kommer og fortæller hende, at du gerne vil barbere dig under armene, og at du har fået menstruation, når den tid kommer. Din mor har engang selv haft din alder og har derfor selv skullet tage snakken med sin mor.

En måde, hvorpå du kan komme til at tale med din mor omkring det, er ved at starte med at sige til hende, at du har noget, du gerne vil snakke med hende om, når hun har tid. Du kan fortælle hende, at de andre piger i klassen er begyndt at barbere sig under armene, og at du også er træt af de hår, du har fået der. Jeg er sikker på, hun godt vil kunne forstå dig - specielt, hvis du efterhånden er den eneste i klassen, som ikke gør det, eller er den eneste, som har fået hår under armene. Det er de færreste piger, som lader deres hår under armene gro, så det er helt almindeligt, at du heller ikke har lyst til at have dem.

En anden idé kunne måske være at tage med din mor ned og handle. Så kan du gå over i afdelingen med skrabere og engangsskrabere og vente, til din mor finder dig der. Hun vil sikkert spørge ind til, hvorfor du kigger på det, og så kan du fortælle hende, at det er fordi, du gerne vil begynde at barbere dig. Måske er det lettere at tage snakken på denne måde.

Jeg ved ikke, om du har talt med dine veninder omkring det, men ellers synes jeg, du skal prøve det. I har sikkert alle sammen de samme tanker omkring at skulle tale med jeres forældre om pinlige ting. Måske er der endda nogen af dine veninder, som har taget snakken, og som kan fortælle dig, hvordan de gjorde, og hvordan de oplevede det. Du vil sikkert finde ud af, at de oplevede, at det ikke var særlig slemt, og at de bagefter ikke kan forstå, hvad de førhen bekymrede sig om.

Først og fremmest handler det dog om, at du skal tænke barbering og menstruation som nogle helt almindelige ting på linje med lektier og fritidsinteresser, som måske er lette at snakke med forældre om.

Jeg håber, du kan bruge mit svar og ønsker dig held og lykke med mor-snakken :-)

Vh. Matilde

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program