Social Angst

brevkassespørgsmål

Social Angst

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 10 år 2 måneder siden

Hej. Jeg ved ikke om jeg skriver det rigtige sted. Men det fordi jeg har en veninde der tror jeg har/er ved at udvikle social angst. Jeg syntes ikke jeg er flot, jeg syntes jeg er en dårlig person, og jeg er ALTID bange for hvad folk syntes om mig. Jeg har en fantastisk kæreste, men igen, syntes jeg at jeg ikke er god nok til ham. Jeg føler mig tit forfuldt og jeg har nu 3 gange oplevet at "forsvinde" i mig. Altså at min krop er et sted, men at mit hovede tænker noget helt andet eller at jeg bliver svag og ryster. Håber at i kan hjælpe mig. Tak for forhånd

Svar: 

Hej med dig.

Jeg synes, det er fint, du skriver her med dit spørgsmål, så det er bestemt det rigtige sted.
Det lyder virkelig som om, du har det svært med dig selv, og at du tit er bange. Det er rigtig trist, at du har det sådan, og det er derfor godt, at din veninde har reageret på det - og at du selv reagerer på det ved at skrive her.

Jeg kan godt forstå, din veninde er bekymret for dig, og at du også selv er blevet bekymret for, om hun kan have ret. Det er bestemt ikke meningen, at man i så ung en alder, som du har, skal gå og føle sig dårligt tilpas og ikke være glad for den, man er. Jeg kan desværre ikke svare dig på, om du har social angst, da det er en læge, som skal vurdere det gennem adskillige undersøgelser. Ud fra det, du skriver, kan jeg dog fornemme, at du har det meget svært, og jeg tror, du har brug for noget hjælp til at komme helt ovenpå.

Jeg kan forstå, at du har snakket med din veninde om det hele. Det er rigtig godt, at du har lukket dig op over for hende ift., hvordan du har det. Jeg kommer til at tænke på, om du mon har fortalt det til andre end blot din veninde? Ved din kæreste og dine forældre, hvordan du virkelig har det? Når man er træt af sig selv og bange for at blive forfulgt, er det vigtigt, man fortæller det til nogen, man kan stole på. Det er for det første vigtigt, at ens nærmeste ved, hvordan man har det, så de ikke går og tror, at alt er OK. For det andet vil de også bedre kunne støtte og hjælpe dig, hvis du fortæller dem, hvad du går og tænker. Hvis det føles ubehageligt for dig at fortælle det til dine nærmeste, kan det også være en idé at fortælle det til din læge. Din læge vil kunne vurdere, hvordan du fremover skal hjælpes, og hvor alvorligt eller ikke alvorligt, det står til med dig.

Jeg ved ikke, om du nogensinde har tænkt over det, men måske kan det hjælpe dig at sætte dig ned og skrive lidt ned om, hvordan du går og føler. Nogle gange kan det hjælpe at få sat ord på tingene og måske få fundet en sammenhæng i, hvorfor tingene er, som de er i dag. Stil dig selv nogle spørgsmål om, hvordan det kan være, du ikke føler dig god nok til din kæreste, ikke synes, du er en god person osv.? Prøv også at tænk over, hvor længe du har haft det sådan. Måske går det op for dig, at det er noget bestemt, som har sat det hele igang.

Når man har det svært med sig selv, kan det i øvrigt være en god idé at bruge sine gode veninder til at hjælpe sig. Man kan i perioder have svært ved at finde noget som helst godt ved sig selv, selvom der måske er en masse ting. Det kan være, du kan bede din veninde om at fortælle dig, hvad hun godt kan lide ved dig. Hun er din veninde og holder med sikkerhed af dig, og derfor har hun nok en masse gode ting at sige om dig, som du vil kunne bruge til at hjælpe din egen selvtillid på vej.

Vigtigst af alt er, at du får det fortalt til nogle udover din veninde, så du kan få den hjælp, du måske har brug for. Husk på, at vi mennesker ikke kan klare alting selv, men nogle gange er nødt til at række en hånd ud for at få hjælp. Jeg håber, du får den hjælp, du fortjener.

Kh. Matilde

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program