Træt af det hele

brevkassespørgsmål

Træt af det hele

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 10 år 2 måneder siden

Hej

Jeg har en masse ting som jeg går og tumler med, og jeg har brug for noget hjælp.

Jeg er startet på en ny skole hvor jeg også har fået nogle gode veninder og en dejlig kæreste. 
En af de piger som jeg går i klasse med, har været kærester med min kæreste da de gik i 7. eller 8. kl. (Vi går nu alle sammen i 9.)
Hun har også selv fået en ny kæreste, men hun går mig rigtig meget på!

Hun skal hele tiden gøre folk opmærksomme på, at hun har været kærester med min kæreste, og det går mig helt forfærdelig meget på. Det gør, at jeg først og fremmest bliver utrolig ked af det. Det gør at jeg ikke gider at snakke med hende, fordi hun pisser mig sådan af! Det gør mig også rigtig usikker på mit forhold med min kæreste, for jeg er selvfølgelig bange for at han bliver forelsket i hende igen. Hun siger alt muligt med, at når ham og jeg kysser, at så kigger han lige på hende inden, så det lyder som om at han stadigvæk er vild med hende. Det gør mig helt utrolig utryg og ked af det, for jeg har det ikke specielt godt i forvejen, hvilket gør at jeg er meget følsom og skrøblig lige for tiden. Jeg har taget mig selv i at begynde at græde eller råbe af nogen over en lille simpel ting. Der skal ingenting til længere før jeg flyver op i en spids. 
Jeg har snakket med min kæreste om det med hende fra min klasse op til flere gange, og han bliver ved med at sige at han ikke er vild med hende længere og at han elsker mig, men jeg er blevet løjet rigtig meget for det sidste år og det gør at jeg har rigtig svært ved at stole på nogen længere, og det lader jeg uheldigvis gå ud over ham, og det ved jeg at der er langt fra fair. 
Som sagt har jeg det ikke særlig nemt lige for tiden og jeg har også haft selvmordstanker. 
Bl.a. pga. at hun hele tiden skal vise sig. Jeg er på grænsen til at flippe ud på hende, og jeg ved ikke længere hvad jeg kan gøre..
Jeg har ikke tænkt mig at begå selvmord, men jeg har flere gange haft tanken om at gøre det, bare for at komme væk. 
Jeg er ulykkelig over det her, og jeg græder stort set hver dag. 

Har I nogle råd til hvordan jeg kan få hende til at stoppe med at minde alle om at de har kommet sammen? 
Sådan så hun virkelig forstår at jeg mener det. For jeg holder virkelig ikke det her ud længere. Det har stået på siden ham og jeg kom sammen, hvilket var d. 1/11-2013...

Tak på forhånd!

 

Svar: 

Hej med dig.

Jeg synes, det er rigtig godt, du skriver ind til Cyberhus med dine tanker, for det virker som om, de fylder rigtig meget og får dig til at tænke nogle rigtig ubehagelige ting. Jeg synes, det er er rigtig dejligt, at du har nogle gode veninder og en dejlig kæreste, men det er til gengæld utrolig urimeligt, at der er en pige, som får dig til at føle jalousi, usikkerhed og gør dig mere opfarende, end du ellers plejer at være. Jeg vil forsøge at hjælpe dig på vej ved først at fortælle dig, hvad jeg tænker om din situation for derefter at give dig nogle idéer til, hvordan du måske kan få det bedre og slippe ud af jalousiens mareridt.

Jeg kan høre på dig, at du for tiden ikke bare er usikker på dit forhold til din kæreste, men på flere ting omkring dig selv. At du går og er ked af det og har selvmordstanker er et tegn på, at mange ting i dit liv lige nu er utroligt svære - både at overskue og håndtere. Det lyder som om, at pigens måde at behandle dig på har været dén afgørende ting, som for alvor har fået dig til at føle dig dårligt tilpas. Jeg kan fortælle dig, at det er helt normalt, at man i perioder af sit liv har det særligt svært, og at der er en bestemt situation, som får det hele til at vælte ned over en. At det er normalt at have sådanne perioder i sit liv gør det dog ikke mindre ubehageligt at være i, og jeg synes derfor, det er rigtig godt, du reagerer på de svære tanker og skriver herind for at få råd.

Du skal vide, at jeg virkelig godt kan forstå, du gerne vil have hende til at stoppe med at behandle dig, som hun gør nu. Hun lyder virkelig ikke som en rar person, når hun går og gør folk opmærksomme på sådan noget hele tiden og udmærket godt er klar over, at du ikke bryder dig om det. Jeg vil foreslå, at du fortæller din lærer eller studievejleder, hvordan og hvor alvorligt hun påvirker dig. Jeg tror, der er behov for, at hun får af vide fra en voksen, at hun gør dig utrolig ked af det og bør stoppe øjeblikkeligt.
Jeg synes, det er flot, at du har talt med din kæreste om det. At få lukket op og fortalt, hvordan man har det, kan nemlig være et rigtig godt første skridt til at få det bedre. Det er synd, at du har svært ved at stole på ham, når han siger, han elsker dig og ikke hende. Det lyder som om, at det måske især er din tillid til ham, som du skal arbejde på. Jeg tænker nemlig, at hvis du får tillid til din kæreste, vil du måske også blive mere sikker på dig selv og derved ligeglad med pigens dumme kommentarer og hentydninger.

Det er rigtig trist at høre, at du er blevet løjet meget for på det sidste, og at du føler, det går ud over din kæreste. Jeg vil foreslå dig at sætte dig ned med dig selv, et stykke papir og en blyant og skrive ned, hvorfor du lader det gå ud over din kæreste. Prøv at skriv ned, hvorfor du har grund til det, og hvorfor du ikke har grund til det. På den måde kan det nemlig blive særligt tydeligt for dig, at du måske ikke har så megen grund til ikke at have tillid til ham. Du siger også, du har nogle gode veninder. Jeg tænker på, om du har fortalt dem om, hvordan du har det? Hvis du ikke har, vil jeg foreslå dig at sætte dem ind i din situation og tale med dem om det. Gode veninder kan til tider have en fantastisk evne til at opmuntre og få en til at føle sig bedre tilpas med sig selv. Jeg synes også, det kunne virke som om, at du kunne få meget ud af at inddrage dine forældre i det. Det er aldrig rart at skulle fortælle sine forældre, at man har det skidt, men husk på, at dine forældre sikkert vil dig det bedste og bedst kan hjælpe dig, hvis de kender sandheden om, hvordan du har det. Hvis det er svært at fortælle til dem direkte, kan du også vælge at skrive det til dem i et brev. Det kan nogle gange være lettere, og så er du sikker på, du får det hele sagt.

Jeg tænker, det måske kan være en idé for dig at tænke over, hvad der taler for og imod at begå selvmod. Du skriver, at du gerne vil slippe væk fra det hele, men vil du i virkeligheden det? Vil du ikke komme til at savne din søde kæreste, dine dejlige veninder og de ting, du godt kan lide? Jeg forstår godt, at tanken om selvmord kommer til dig, når livet føles hårdt, men du må huske på, at der findes mange andre løsninger end selvmord. Du er en ung pige, som er værdsat af både kæreste, veninder og sikkert også familie. Du virker som en klog pige, der har meget at byde på, og jeg får på fornemmelsen, at du har en lys fremtid foran dig. Måske skal du blive bedre til at minde dig selv om alt det, som er godt ved netop dig. Nogen gange har vi som mennesker rigtig travlt med at fokusere på alt det ubehagelige, som ikke fungerer i vores liv. Det kan være rigtig virksomt at stoppe op og tænke over: hvad er jeg god til? Hvad er det, folk godt kan lide ved mig? Hvad gør mig glad? Hvad gør mig speciel? Hvad er særligt pænt ved mig? Jeg tror, du vil opleve, at hvis du stiller dig selv sådan nogle spørgsmål, vil det blive klart for dig, at du rent faktisk har mange gode, lyse ting ved dig selv og dit liv. Hvis du selv har svært ved det, kan du også få et familiemedlem eller en god veninde til at hjælpe dig.

Du skal vide, at du er velkommen i chatten på Cyberhus, hvis du har behov for at tale om tingene. Ellers håber jeg, du kan bruge mit svar og snart får det lige så godt, som du fortjener at have det.

Kh. Matilde

 

 

 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program