Hjælp?

brevkassespørgsmål

Hjælp?

brevkassespørgsmål af
Anonym
11 år
Oprettet 10 år 4 måneder siden

Min bedste ven...

Engang var vi sammen 5 gange om ugen og nu er vi sammen ca. 1 gang om måneden.

Hun er begyndt at være meget sammen med en dreng fra klassen som jeg syntes er VILDT irretende og de er næsten altid sammen.

normalt når hun har nogen på besøg har jeg ingen problem med at være hjemme ved hende, men når det er ham har jeg ikke lyst Fordi at jeg bliver holdt udenfor når han er

der og så siger han mig hele tiden imod også selvom at jeg overhovedet ikke gør ham noget.

Nu har hun også fået en kæreste så det er blevet endnu sværere for mig at være sammen med hende. Jeg har snakket med hende og ham den irriterende sammen med læreren

, men efter det er det faktisk bare blevet værre.

jeg er i tvivl om mig og hende stadig er bedste venner. Håber at du kan hjælpe K.H Dida.

Svar: 

Hej Dida.

Jeg kan godt forstå, du er blevet i tvivl om jeres venskab ud fra det, du beskriver. Det er aldrig nemt at vide sig sikker på, hvor man har hinanden i et venskab, når tingene ændrer sig, som du har oplevet. Derfor synes jeg, det er fint, du skriver herind, og jeg vil prøve at besvare dit spørgsmål så godt, jeg kan.

Jeg kan godt sætte mig ind i, at ham den nye ven har gjort det lidt sværere for dig at være sammen med din veninde. Jeg kan også godt forestille mig, at det er blevet lidt sværere at finde tid til at ses, efter hun oveni købet også har fået en kæreste. Jeg synes først og fremmest, at det er rigtig sejt og modigt af dig, at du har snakket med hende, ham drengen og læreren om det. At få snakket om tingene er nemlig tit en rigtig god måde at få ændret noget på, så det er rigtig ærgerligt, at det ikke har hjulpet dig - men kun gjort tingene værre. Siden det kun har gjort tingene værre, kunne det måske tyde på, at din veninde ikke helt har forstået, hvor ked af det du bliver over, at I ikke ses så ofte, som I engang gjorde. Det kan være, hun har brug for, at du sætter dig ned sammen med hende på et tidspunkt, hvor der kun er hende og dig. På den måde kan det være, det bliver lidt lettere for dig at gøre det helt klart, at du savner hende og er i tvivl om, om I stadig er bedste veninder. Hvis det er for svært for dig, kan du også overveje at skrive det til hende i et brev eller en anden form for besked, hvor du kan give dig god tid til at få skrevet alt det ned, som du er ked af, og som du ønsker svar på.

Det er rigtig ærgerligt, at din venindes nye ven irriterer dig. Jeg kommer til at tænke på, om det er ham som person, der irriterer dig, eller om du mest af alt er irriteret på, at han har taget din lidt af din plads hos din veninde. Nogen gange kan man nemlig nemt komme til at blive træt af en person, fordi personen har noget, man gerne selv vil have. Hvis det er tilfældet for dig, vil jeg foreslå dig at prøve at gøre et forsøg for at lære ham at kende. Jeg tænker, han må have nogen gode sider, siden din veninde er så glad for at bruge tid med ham. Hvis du har mod på det, kan du måske prøve at lave noget med ham, hvor det kun er dig og ham, eller hvor din veninde i hvert fald ikke er der. Måske vil du finde ud af, at han faktisk er rigtig sød. At lave noget sammen behøver ikke være noget stort. Det kan sagtens bare være, at du sætter dig tæt ved ham i et frikvarter og snakker med ham, spiller et spil med ham i klubben, eller hvad du nu kan finde på. Hvis du ender med at have en god oplevelse med det, kan det være, at I alle tre kan få et rigtig godt venskab og lave en masse sjove ting sammen.

Jeg kan godt forstå, det ikke er let at skulle undvære sin bedste veninde så meget, efter I engang så hinanden så ofte. Jeg tænker, at det måske kan hjælpe lidt på det hele at lave nogle aftaler med nogen af dine andre veninder, så tiden ikke kommer til at føles så lang. Selvom det selvfølgelig ikke er helt det samme, kan det indimellem også være dejligt at lære nogen af de andre veninder endnu bedre at kende. Når man er så ung, som du er, har man tit en idé om, at man skal have den samme bedste veninde hele livet. Jeg kan fortælle dig, at det er de færreste, der har det. Der sker rigtig mange ting i ungdomslivet; man får nye interesser, møder nye mennesker og ændrer sig som person. Alt det kan være med til at gøre, at man ikke længere passer perfekt sammen med sin gamle bedste veninde, men måske endnu bedre med en af de andre piger. Det kan i hvert fald være forsøget værd at prøve at bruge lidt mere tid på nogen af de andre søde piger.

Jeg håber, mit svar hjalp dig lidt på vej, og jeg ønsker dig alt det bedste.

Vh. Matilde

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program