Min veninde

brevkassespørgsmål

Min veninde

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 10 år 6 måneder siden

Hej.
Jeg vidste ikke om dette sted var det rigtige at skrive det er her spørgsmål. Men jeg gør det alligevel :)
Min veninde har det rigtig skidt fortiden. Hendes mor behandler hende bare ikke ordentligt. Ikke med vold eller noget men med sine ord. Hun får min veninde til at føle sig som et uheld. Min veninde er virkelig dårlig til at lukke op. Hun har sagt at hun gerne vil snakke med en psykolog, men vi ved ikke helt hvordan vi skal arrangere det. Hun har prøvet at snakke med sin far, men han griner bare lidt fjoget. Hendes mor fortæller hende at hun var en fejl osv. På et tidspunkt sov vi sammen, og jeg faldt åbenbart i søvn underfilmen. Næste morgen vågnede jeg så tidligere og jeg så beskeder hun havde skrevet til sig selv om at hun havde skåret i sig selv med en passer, og at hvis ikke det var for mig var hun nok død nu. Det fik mig til at gå til vores klasselærer i panik. Min veninde er virkelig god til at skjule hvordan hun har det. Kun meget få kan se det. Hvad skal jeg gøre? Vores klasselærer ved ikke endnu hvad hun gør, men hun tager det i det mindste seriøst. Jeg elsker min veninde som min søster, og jeg kan ikke bære at hun har det dårligt.. Var det dumt jeg gik til klasselæreren?
Hilsen mig.

Svar: 

Hej med dig..

Hvor er du en dejlig veninde og hvor er det rigtigt det du har gjort. Så nej, det var ikke dumt at gå til din klasselærer. Det var både fornuftigt og rigtigt gjort.

Det er aldrig nemt at se ens veninde have det så dårligt som din veninde har det. Og på den ene side vil man bare gerne være der og hjælpe hende og på den anden side har hun måske også brug for mere professionel og voksen hjælp. Og hvad gør man så lige... man gør som du har gjort.

Du kan ikke redde din veninde og du kan ikke tage ansvar for hendes liv på den måde. Det skal der en voksen til, fordi der er nogle grunde til at din veninde har det svært og det er ofte ret indviklede grunde. Du er veninde og 15 år, og det betyder at du kan støtte hende og være der for hende som veninde, men ikke som psykolog.:) Skulle lige sige det helt klart.

Men det er dejligt at høre, at I har snakket om det her med psykologen og at din veninde gerne vil det. Så det er helt sikkert vejen frem og jeg synes også det lyder som det helt rigtige lige nu.

Din veninde kan få kontakt til en psykolog på tre måder. Enten kan hun få en tid hos hendes læge og få snakket om det der og så vil lægen henvise hende til en psykolog. Den anden mulighed er via læreren, som hun måske kan snakke med og få fortalt det hele. Hvis læreren så mener at der er grund til at være bekymret, så skal hun kontakte kommunen og så vil din veninde få kontakt til en psykolog den vej igennem.

Der er en anden mulighed, nemlig at hendes forældre selv betaler for psykologen, men ud fra det du fortæller, så virker det ikke til at de vil det.

Men hvad så lige nu...JJeg synes det første du skal gøre er, at få snakket med dine forældre. Få fortalt hvad det er din veninde går igennem og hvordan du er midt i det hele. Det uer vigtigt at du har dine forældre at støtte dig op ad og som kan passe på at du har det godt. Og så synes jeg I skal aftale hvad der skal ske, så de er med på sidelinien.

En ide, kunne være at du tager en snak med din veninde, hvor du fortæller hende, at du gerne vil støtte hende i det her. Måske kan du foreslå hende, at du kan gå med til lægen eller til læreren, eller måske bare vente uden for, hvis det er nemmere.

Hvis hun ikke vil det, så synes jeg du skal fortælle hende, at du bliver nød til at snakke med dine forældre om det igen, så du ikke står alene med det. Og I så finder ud af hvad der er den bedste løsning. Om du og dine forældre skal snakke med læreren igen eller måske med kommunen.

Du skal også lige vide, at chatten her i Cyberhus kunne være en ide for både dig og veninden. Her siddder der voksne som alle har stor erfaring i det her og der kunne være nogle gode at hente der også.

Jeg håber alt det bedste for dig og din veninde, og igen skal du lige have ros for at du tager ansvar og tager fat i en voksen.. godt gået.

De bedste hilsner

Erroll

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program