Tilbagefald

brevkassespørgsmål

Tilbagefald

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 10 år 8 måneder siden

Kære brevkasse.

For 1,5 år siden, blev jeg indlagt på et psykiatrisk hospital, pga. Angst og depression. Siden det

har jeg forsøgt at kæmpe mig tilbage igen, men jeg faldt i, jeg begyndte at ryge noget hash for

at få afstand fra virkeligheden. Det hele er bare gået helt galt nu, jeg føler mig alene og ked af

det hele tiden igen, og jeg har overvejet selvmord et par gange nu. Mine forældre har opdaget det

med hashen og er meget skuffet over mig. Jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre, jeg kan ikke

klare det længere, hjælp.

Hilsen Anonym.

Svar: 

Kære du

Tak for dit brev til brevkassen, jeg synes det er rigtig godt at du skriver, så du kan komme tilbage på rette spor – jeg vil i hvert fald meget gerne komme med et råd til hvad du skal gøre.

Det lyder til at du har været noget hårdt igennem, og jeg synes det er flot at du har kæmpet! Men når du skriver at du begyndte at ryge hash for at få afstand fra virkeligheden, og skriver at du også har overvejet selvmord, tænker jeg at du har noget indeni som gør rigtig meget ondt, og som du har brug for at snakke om. Altså at du har brug for at snakke om virkeligheden, i stedet for at flygte fra den...

Jeg kommer til at tænke på da du var indlagt for 1,5 år siden på psykiatrisk; hvordan var dine forældre involveret der? Havde du en psykolog eller læge som du kunne støtte dig til dengang? Jeg tror nemlig du har brug for en voksens hjælp igen.

Nu ved jeg ikke hvordan dit forhold til dine forældre er, men kunne det være en mulighed at du fortalte dem om dine følelser? Jeg tror nemlig at hvis de vidste hvordan du gik og havde det, ville deres skuffelse over hashen ændre sig til at de ville prøve at finde den rette hjælp til dig. Hvis du ikke har lyst til at tale med dine forældre lige nu, synes jeg du skal kontakte din læge eller den læge eller psykolog som du havde kontakt med for 1,5 år siden i forbindelse med din indlæggelse. Jeg synes nemlig ikke det her er noget du skal gå med alene mere, og hvis din angst og depression skulle være kommet tilbage igen, er det også noget du har brug for hjælp til..

Til sidst vil jeg også fortælle dig, at du altid er velkommen på chatten til at tale om dine følelser – vi vil også meget gerne chatte med dig om hvordan du evt. skal få det sagt til dine forældre eller din læge, hvis du synes det bliver svært.

Jeg håber du kan bruge mit svar, og håber rigtig meget du vil fortælle om hvordan du har det til en voksen, så du snart kan få det bedre igen.

Mange tanker fra

Heidi

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program